EL POLS SOBIRANISTA

Rufián insinua que Puigdemont ha traït com Judes: "155 monedes de plata"

Referència a les 30 monedes de plata per les quals va vendre Jesús de Nazaret

GR3019  MADRID  11 10 2017 - El portavoz de ERC  Gabriel Rufian  muestra unas fotografias durante su intervencion en la sesion de control al Gobierno hoy en el Congreso tras la declaracion y posterior suspension temporal de independencia de Cataluna  EFE Emilio Naranjo

GR3019 MADRID 11 10 2017 - El portavoz de ERC Gabriel Rufian muestra unas fotografias durante su intervencion en la sesion de control al Gobierno hoy en el Congreso tras la declaracion y posterior suspension temporal de independencia de Cataluna EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha insinuat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha optat per la traïció. "155 monedes de plata" ha tuitejat, fent referència a les 30 monedes de plata per les quals Judes va vendre Jesús de Nazaret.

Segons l'Evangeli de Mateu, al Nou Testament cristià, Judes Iscariot va deixar a l'estacada Jesús de Nazaret per aquesta quantitat.

Rufián canvia el nombre per al·ludir a l'article 155 de la Constitució que s'està tramitant al Senat i que suposaria la intervenció de l'autonomia de Catalunya.

■ Puigdemont planteja eleccions a Catalunya: últimes notícies en directe

Anna Simó, vicepresidenta del Parlament català i dirigent d'ERC, també ha mostrat el seu descontentament: "Deixem Palau. Ens en anem cap a l'executiva nacional extraordinària. Després donarem la cara davant el país. Perquè ho hem de fer".

Notícies relacionades

En la mateixa línia, les JERC -joventuts dels republicans- han fet una crida al carrer: "Fidels al mandat popular i a la gent, que ha fet la feina".

Puigdemont ha fet un gir als seus plans i està disposat a convocar eleccions al Parlament si el Govern de Mariano Rajoy renuncia a aplicar l'article 155 de la Constitució, cosa que allunyaria la possibilitat d'una declaració d'independència.