El PSOE assegura que la seva defensa del 155 és "d'esquerres"

Els socialistes admeten que la posició del PSC és "molt difícil, molt complicada"

El Congrés debat aquest dimarts una iniciativa del PP sobre la Policia i el 155

undefined40654086 madrid 23 10 2017 rueda de prensa de oscar puente en la sede171023130442

undefined40654086 madrid 23 10 2017 rueda de prensa de oscar puente en la sede171023130442 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El suport del PSOE al Govern en la seva aplicació de l’article 155 a Catalunya és ferm, però no còmode. El partit de Pedro Sánchez és atacat diàriament pel seu rival a l’esquerra, Podem, i la seva defensa del precepte de la Constitució per suspendre competències autonòmiques davant el desafiament independentista està provocant esquerdes amb el PSC. Davant aquest escenari, el portaveu de l’executiva socialista, Óscar Puente, va defensar ahir la seva posició argumentant que és «d’esquerres».

«La posició del PSOE és també una defensa dels valors de l’esquerra. No trobem cap bandera d’esquerres en el secessionisme. No hi ha res de progressista en la bandera de la identitat sobre la igualtat. No hi ha res de progressista en l’anomenat dret a decidir, que topa amb la Constitució», va explicar Puente, apel·lant a Podem perquè se sumi a aquesta iniciativa, que si no hi ha marxa enrere per part del president, Carles Puigdemont, es posarà en marxa a partir de divendres, quan el Senat aprovi l’acord del Consell de Ministres. «Els esperem», va dir el portaveu socialista als morats. 

La relació de Sánchez i Iceta

Els socialistes diuen estar segurs que, tret de casos comptats, es mantindrà la unitat amb el PSC, malgrat que una de les seves més destacades dirigents, Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, va dimitir dissabte del seu càrrec en la direcció del PSOE, on exercia de secretària d’Integració.

Notícies relacionades

La relació de Sánchez amb el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, és excel·lent, i durant la trobada de l’executiva d’ahir, Carles Ruiz, secretari d’Indústria i alcalde de Viladecans, va deixar clar que el sentiment majoritari al PSC era coincident amb el del PSOE, segons fonts presents en la trobada. Tot i així, Puente va admetre després: «La posició del PSC és molt difícil, molt complicada».

Una unitat que avui es posarà a prova al Congrés, que debatrà una proposta del Partit Popular en defensa de les Forces de Seguretat de l’Estat i de l’article 155 de la Constitució. Fonts del PP van assenyalar que estan disposats a modificar la iniciativa «en favor del consens» amb el PSOE, que al seu torn descarta que algun dels set diputats dels socialistes catalans trenqui la disciplina de vot.