Dastis a la BBC atribueix a un muntatge les imatges de violència en l'1-O

El ministre sosté que les càrregues van tenir un abast "limitat"

Sosté que ha quedat patent que moltes informacions eren falses

Spain Foreign Minister Alfonso Dastis Quecedo addresses the United Nations General Assembly  Thursday  Sept  21  2017  at the U N  headquarters   AP Photo Frank Franklin II

Spain Foreign Minister Alfonso Dastis Quecedo addresses the United Nations General Assembly Thursday Sept 21 2017 at the U N headquarters AP Photo Frank Franklin II / Frank Franklin II (AP)

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha sorprès aquest diumenge l'audiència de la BBC, televisió pública britànica que ha emès desenes de vídeos de les càrregues policials de l'1-O, al negar que en el dia del referèndum hi hagués brutalitat per part de la Policia i la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

“Per a res hi va haver una situació de brutalitat. S'ha demostrat que moltes de les imatges són falses. Si es va fer un ús de la força, va ser limitat", ha indicat Dastis, mentre la TV acompanyava les seves paraules amb les imatges de les càrregues.

El ministre d'Exteriors també ha explicat que amb l'aplicació del article 155 de la Constitució el Govern està intentant restaurar "l'ordre legal, la Constitució i la normativa catalana que n'emergeix", és a dir, l'Estatut. Dastis ha asseverat que, a partir de dissabte, dia en què es preveu que entri en vigor la suspensió de l'autonomia catalana, l'actual Govern català només serà “un grup de rebels”