debat sobiranista

Colau reclama al PSC que es desmarqui del 155

L'alcaldessa confirma que reflexionaran sobre la continuïtat del pacte amb els socialistes

zentauroepp40568155 barcelona 17 10 2017 ada colau reunida amb els agents social171017104300

zentauroepp40568155 barcelona 17 10 2017 ada colau reunida amb els agents social171017104300

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau ha confirmat aquest divendres a TV-3 la notícia avançada per EL PERIÓDICO dijous: l'aval del PSC a l'article 155 ha portat Barcelona en Comú a posar en qüestió l'acord amb els socialistes a Barcelona. L'alcaldessa, que ha posat en valor el pacte amb Jaume Collboni, ha exhortat el PSC a rebel·lar-se contra el PSOE i no legitimar la decisió de Mariano Rajoy.

Si el PSC no es desmarca de la suspensió de l'autogovern català, el partit de l'alcaldessa "obrirà un període de reflexió i es valoraran les seves conseqüències". Colau ha sentenciat que la "immensa majoria" dels catalans i també dels votants, alcaldes i dirigents socialistes de Catalunya "no volen" legitimar el 155. Precisament aquest divendres ha deixat el partit l'exministre i històric dirigent Joan Majó, que ha comunicat la seva decisió per carta al primer secretari, Miquel Iceta. Colau ha retret al líder del PSC que no és "coherent" portar a la solapa la xapa del diàleg i "estar a favor del 155", ja que "el diàleg passa per no recolzar el 155".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha apuntat que li sembla inconcebible que José Montilla, expresident de la Generalitat i l'únic senador del PSC a la Cambra alta, pugui arribar a votar a favor de l'aplicació d'un article que suposaria retallar l'autogovern català.

Pendents de Terrassa

El de Barcelona no és l'únic pacte que pot estar en risc pel 155. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assegurar fa dues setmanes en una entrevista al 'Diari de Terrassa' que, si el PSOE recolzés l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, deixaria el càrrec i la militància del partit. Confirmat el suport de Pedro Sánchez a aquesta mesura, de moment ha mantingut silenci. Davant aquest mutisme, el PDECat ha passat a l'acció, anunciant que convocarà una assemblea la setmana que ve per decidir si trenca el pacte de govern amb el PSC en aquesta ciutat. Així ho ha confirmat a l'ACN el portaveu de la formació demòcrata i primer tinent d'alcalde, Miquel Samper. Els canvis a les alcaldies en què hiha el PSC s'han succeït en 10 municipis pel referèndum, sigui pels preparatius de l'1-O o per la repressió posterior.