Puigdemont reuneix JxSí i la CUP a Palau per consensuar la resposta a Rajoy

El president convoca consellers i diputats en plena pressió per la DUI

Les fotos de la declaració dindependència de Catalunya

Les fotos de la declaració dindependència de Catalunya / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està mantenint diversos contactes aquest divendres al Palau de la Generalitat per abordar la resposta al requeriment que ha rebut del president del Govern, Mariano Rajoy. Fonts del Govern consultades han explicat que alguns dels citats han sigut consellers de l'Executiu català, a més de representants de Junts pel Sí i la CUP, els dos grups que formen la majoria independentista al Parlament.

Notícies relacionades

Altres fonts de l'Executiu admeten els contactes, però destaquen que no es tracta de cap reunió extraordinària del Govern; a més, assenyalen que la resposta al requeriment segueix prevista per dilluns, quan expira el termini. Les reunions es produeixen després que el president català hagi rebut aquest dijous i divendres diverses peticions d'activar la declaració d'independència com a resposta al requeriment.

La CUP, l'ANC i Demòcrates ja han exigit al president català que convoqui el Parlament i aixequi la suspensió sobre la declaració d'independència que ell mateix va imposar dimarts i al·leguen que aquesta és l'única manera d'aconseguir una mediació internacional per al conflicte.