Ampli desplegament

La premsa internacional es bolca en el referèndum

Mitjans de diferents països segueixen al minut l'1-O

cnn---breaking-news--u

cnn---breaking-news--u

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Mentre que a les cadenes televisives d'abast espanyol la jornada electoral a Catalunya únicament és seguida per La Sexta, són diversos els mitjans internacionals que posen el focus en el referèndum, fins i tot obrint directes en mitjans digitals.

Els Estats Units és un dels països on les edicions digitals dels mitjans han tractat àmpliament la votació. El canal internacional de la CNN, per exemple, està seguint àmpliament el transcurs de la jornada.

A la portada de la seva web, 'The New York Times' destaca l'opinió: “La lluita per Catalunya, signifiqui el que signifiqui”.

En nombroses webs de mitjans europeus la majoria també posa el focus a Catalunya. Com la BBC, que destaca la contundent actuació policial, i 'The Guardian', un altre britànic que també posa especial èmfasi en la caòtica jornada. I la segueix en directe:

El francès 'Le Figaro' està seguint en directe aquest 1 d'octubre. També a través de Twitter:

'Le Monde' subratlla la tensió de la jornada i la contundència de la policia en una "votació d'autodeterminació prohibida per Madrid".

L'italià 'La Repubblica' titula la seva edició digital: "Vots entre tensions", i subratlla la intervenció policial.

Notícies relacionades

Un altre italià, 'Il Gazzetino', parla "d'alta tensió" a Catalunya:

En la seva edició en paper, gran part la premsa alemanya destaca la importància de la unió d'Espanya. 'Süddeutsche Zeitung' subratlla que els separatistes estan “buscant una foto per al món”. I segueix aquest diumenge el transcurs de les votacions.