La Policia Nacional carrega contra els concentrats en diversos col·legis

Tensió entre els agents i els concentrats a l'escola Ramon Llull de Barcelona

Els votants s’enfronten a la Policia Nacional. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desplegat els seus agents en diversos col·legis electorals de Barcelona per impedir el referèndum unilateral de l'1-O, fet que ha originat moments de tensió i algun forcejament amb les persones concentrades davant els locals.

Els agents antiavalots de la Policia Nacional s'han personat en almenys quatre punts de votació de Barcelona, on han intentat superar el cordó establert per persones concentrades davant els col·legis electorals per procedir a tancar-los, com ha ordenat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A l'escola Ramon Llull de Barcelona s'hi han presentat una cinquantena d'agents antiavalots, que han envoltat un centenar de persones concentrades a les portes per intentar evitar que tanquin el col·legi electoral, i han provocat moments de tensió i confusió. El carrer del Consell de Cent s'ha hagut de tallar i els agents han empès els manifestants que s'acosten al cordó policial.

Mitja dotzena de furgons estan aparcats als voltants del centre, ubicat a l'avinguda Diagonal de la capital catalana, a prop de la plaça de la Monumental.

Agents antiavalots de la Policia Nacional també s'han personat a l'institut Jaume Balmes, al carrer de Pau Claris de Barcelona, on han aconseguit arribar fins a la porta i crear una línia policial per impedir-hi l'accés.

En els dos casos s'estan produint escenes de tensió i algun forcejament entre els concentrats i la Policia, que porta material antiavalots que no ha utilitzat de moment, com escopetes de pilotes de goma.

Notícies relacionades

La Policia Nacional s'ha activat després que els Mossos d'Esquadra es personessin anteriorment en diversos col·legis electorals de Catalunya per aixecar acta, però sense impedir l'operatiu de l'1-O en molts col·legis, una votació impulsada pel Govern de la Generalitat i les entitats independentistes.

Per ara, els Mossos d'Esquadra ja han tancat més d'uns 90 col·legis electorals i han requisat les urnes en diversos punts de votació, entre elles les que anaven destinades a l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona, on els agents han quedat envoltats pels concentrats a favor de l'1-O.