EL DEBAT SOBIRANISTA

Ada Colau suggereix que l'1-O votarà en blanc o nul

L'alcaldessa de Barcelona creu que la votació de diumenge "no és el referèndum que necessita Catalunya"

zentauroepp39993548 colau170907190756

zentauroepp39993548 colau170907190756 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit aquest dijous que no s'identifica ni amb el 'sí' ni amb el 'no' en l'1-O. "Em puc plantejar votar en blanc, em puc plantejar votar nul. No m'identifico ni amb el 'no', que s'identifica ara mateix amb el PP i l'immobilisme, ni tampoc amb el 'sí', perquè és una via unilateral que tampoc comparteixo", ha argumentat en declaracions a TV-3, on ha apuntat que ella aposta per buscar una sortida negociada i política amb els màxims interlocutors possibles, tant a Espanya com a Europa.

"No és el referèndum que Catalunya necessita"

En tot cas, ha subratllat que "el més important és el gest de votar" diumenge. Encara que cregui que aquest "no és el referèndum que Catalunya necessita", ha opinat que ens hem de mobilitzar com un "acte de protesta i de denúncia" per la "repressió" de l'Estat.

Notícies relacionades

Colau ha reiterat que la seva predisposició és votar l'1 d'octubre "en la mesura del possible", per protestar contra l'actitud de l'Estat i també per demostrar que hi ha una majoria de catalans que volen votar en un referèndum efectiu.

Malgrat que va votar un doble 'sí' en la consulta del 9-N, ha indicat que la de l'1-O és una convocatòria unilateral que no comparteix perquè "no és efectiva i perquè ha fet que gent favorable al referèndum no se senti cridada a participar". "Jo no era partidària de la via unilateral, però també entenc que hi ha un estat d'excepció, un atac de l'autogovern i una afectació dels drets i les llibertats, cosa que fa que em mobilitzi", ha explicat.