EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Joan Manuel Serrat: la convocatòria del referèndum "no és transparent"

L'artista català va puntualitzar que és "favorable" a les consultes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El cantant Joan Manuel Serrat va afirmar aquest dijous que la convocatòria del referèndum independentista de l'1 d'octubre "no és transparent" i va alertar de la "gran fractura social" que s'ha creat a Catalunya. "La convocatòria del referèndum a Catalunya no és transparent perquè està creada amb una llei elaborada pel Parlament però a l'esquena dels altres membres del Parlament", va dir Serrat a Xile, on dissabte actuarà amb Ana Belén, Miguel Ríos i Víctor Manuel en la gira 'El gusto es nuestro 20 años'.

L'artista català va puntualitzar que és "favorable" al referèndum, però va criticar que en el cas català les forces sobiranistes el van convocar amb una 'llei exprés' i sense deixar marge al diàleg. "Aquestes lleis s'han fet d'un dia per l'altre, sense discussions, sense que hi hagués unes esmenes. Aquest tipus de referèndum a mi no em fa la sensació que pugui representar a ningú", va apuntar.

Notícies relacionades

Serrat va opinar que tant a la Generalitat com al Govern central els convenia mantenir el conflicte per "tapar uns anys de retallades econòmiques i corrupció política". "Això ha desaparegut de la informació i tot ha quedat centrat en aquest sentiment, per una altra part tan just com qualsevol altre, de l'independentisme", ha dit el cantant, que ha criticat el governant Partit Popular (PP), a qui ha considerat "responsable de tot el que està passant".

Serrat ha afirmat que independència és "una paraula bonica que inflama el cor dels joves i que mobilitza la gent", però ha qüestionar les conseqüències pràctiques que tindria per a Catalunya en àrees com la salut, la sanitat i la sortida de la Unió Europea (UE). "Això crea a Catalunya una situació d'una gran fractura social que, al meu parer, costarà moltíssim temps recuperar", va manifestar el cantautor.