DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Una jutge suspèn l'acte proreferèndum català de Saragossa

El PP va presentar un recurs per demanar la cancel·lació de l'esdeveniment

Estava previst per a aquest dissabte en un local públic autoritzat per l'Ajuntament

marcha-dignidad-zaragozajpg-large

marcha-dignidad-zaragozajpg-large

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Una jutge de la sala contenciosa administrativa de Saragossa ha resolt aquest divendres la suspensió de l'acte a favor del referèndum a Catalunya previst per a aquest dissabte a Saragossa, organitzat per Marxes per la Dignitat.

El grup popular a l'Ajuntament saragossà ha informat de la decisió de la jutge d'aplicar la mesura cautelaríssima i paralitzar l'acte, acceptant, doncs, el recurs que el mateix PP va presentar dimecres per demanar la suspensió d'aquest esdeveniment.

'Pel dret a decidir' és el títol de l'acte que les Marxes per la Dignitat han convocat per a aquest dissabte al Centre Cívic Delicias de la capital aragonesa, ara suspès per decisió de la jutge.

La seqüència dels fets és la mateixa que la que va passar a Madrid fa pocs dies, quan un esdeveniment de característiques similars, recolzat per l'Ajuntament, també va ser suspès per decisió judicial arran d'un recurs presentat pel grup municipal del PP al consistori madrileny.

La jutge, aquest dimecres, va donar marge a l'Ajuntament de Saragossa perquè presentés al·legacions, i això va fer l'equip de govern, tal com ha confirmat aquest divendres la vicealcaldessa Luisa Broto.

Notícies relacionades

En les al·legacions, l'Ajuntament que dirigeix Pedro Santisteve, de Saragossa En Comú (ZeC), es va basar en el dret de reunió i en la llibertat d'expressió.

Tal com ha incidit Broto, el Reglament de Centres Cívics de la ciutat recull "que no es pot impedir un acte que no vulneri drets fonamentals".