El Govern desdenya el "pla de contingència" de Puigdemont

"¿Fins quan seguirà abusant i tensant el poble de Catalunya?", es queixa Sáenz de Santamaría

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, pregunta a Carles Puigdemont fins quan seguirà abusant de Catalunya.  / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Després de la macrooperació per impedir el referèndum, Mariano Rajoy, en una declaració solemne a la Moncloa, va donar per desmantellada la consulta i va assegurar que "ja no es pot celebrar". No obstant, Carles Puigdemont ha insistit en la desobediència i ha assegurat que l'1-O tira endavant perquè la Generalitat té "plans de contingència"plans de contingència. Davant el nou desafiament, el Govern central ha desdenyat aquest divendres el pla B de la Generalitat. "En això s'ha quedat el referèndum, en un pla de contingència", ha assenyalat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. 

La mà dreta de Rajoy ha apujat el to i ha preguntat directament al president: "¿Fins quan seguiràs abusant i tensant el poble de Catalunya?". En declaracions prèvies a una conferència del president d'UPN, Javier Esparza, ha recordat a més al president autonòmic que el poble català també és "els jutges, els mitjans de comunicació, els pares i els nens que porten a les manifestacions", així com els guàrdies civils que fan els registres per ordre judicial o els membres del Tribunal Superior de Justícia. "Que deixi d'atropellar els drets del seu poble", ha afegit. 

A més, la vicepresidenta ha manifestat que Puigdemont coneix la fortalesa de l'Estat de dret, "sap que Espanya és un Estat democràtic i té tota la fermesa necessària per impedir que se segueixin cometent il·legalitats i per reaccionar a totes elles". I ha afirmat que ja l'hi va dir al president quan es "va desbaratar" l'organització del referèndum. 

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, ha reiterat la petició als independentistes que desisteixin i "tornin a la llei" perquè dins del marc constitucional "el diàleg és possible". 

El suport de Veneçuela

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha afirmat per la seva part que tots els països del món recolzen el Govern d'Espanya en la seva "defensa de la democràcia", excepte Veneçuela