LA LLUITA ANTITERRORISTA

Un detingut a Vinaròs per ajudar els autors del 17-A a comprar material per a explosius

Els investigadors sospiten que l'arrestat va ajudar la cèl·lula de Ripoll a adquirir acetona

Els investigadors sospiten que l’arrestat va ajudar la cèl·lula de Ripoll a adquirir acetona / DOMENECH CASTELLO / VÍDEO: GUÀRDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
Antonio Baquero / Efe / Barcelona / Madrid

La Guàrdia Civil ha detingut a Vinaròs (Castelló) un marroquí de 24 anys per la seva relació amb el terrorisme gihadista, vinculat presumptament amb els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agostatemptats de Barcelona i Cambrils  que van causar la mort a 16 persones i ferides a més de 130. Fonts pròximes a la investigació han explicat a aquest diari que el detingut és un carnisser de qui se sospita que va ajudar els membres de la cèl·lula a comprar acetona, un dels productes amb què van fabricar els 100 quilos d'explosiu TATP amb què pensaven dur a terme els atemptats.

Notícies relacionades

Els detinguts van arribar a comprar en diferents drogueries 500 litres d'acetona que van portar a la casa d'Alcanar. 

Els explosius van acabar esclatant a la vivenda d'Alcanar, localitat que està a poc més de 10 quilòmetres de Vinaròs. Vuit dels terroristes que formaven la cèl·lula van morir -sis abatuts per les forces de seguretat i dos en l'explosió del xalet d'Alcanar, el 16 d'agost, la nit anterior a l'atac de la Rambla- i quatre terroristes més han sigut detinguts fins ara, dels quals dos són a la presó i dos més han sigut posats en llibertat.