EL DEBAT SOBIRANISTA

La Guàrdia Civil troba 100.000 cartells de l'1-O encarregats per la Generalitat

Els agents del cos han registrat diverses empreses a Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat

La Guàrdia Civil entra en impremtes per buscar paperetes i cartells de l’1-O. / FERRAN NADEU / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

La Guàrdia Civil ha localitzat aquest divendres a la tarda 100.000 cartells de propaganda sobre el referèndum de l'1-O encarregats per la Generalitat, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. El material estava emmagatzemat en una nau al barri del Poblenou de Barcelona. Al cartell, amb el logotip de la Generalitat, s'hi veu una bifurcació de vies de trens i el lema en català: "Vas néixer amb la capacitat de decidir. ¿Hi renunciaràs?". I a la part inferior hi ha un dibuix d'una mà introduint una papereta en una urna amb el text "1-Oct Referèndum d'autodeterminació de Catalunya". 

Aquesta imatge és la mateixa que la de la campanya de publicitat emesa per televisió fa uns dies per la Generalitat.

A més d'aquesta operació, agents de l'institut armat han registrat o inspeccionat aquest divendres tres impremtes a prop de la ciutat de Barcelona: Artyplan, situada a Sant Feliu de Llobregat,  Marc Martí, a l'Hospitalet de Llobregat, i una altra a Badalona, per buscar material relacionat amb el referèndum de l'1-O. Un dels objectius és trobar no només manuals per a la votació, sinó, sobretot, les paperetes. També es va al darrere de trobar les urnes que poden ser utilitzades en el referèndum.

Els registres tenen lloc després que des d'aquest dijous patrulles de la Guàrdia Civil hagin patrullat pel polígon El Pla de Sant Feliu de Llobregat, on hi ha Artyplan. Els agents han parat algunes furgonetes, algunes de repartiment, per inspeccionar el material que transportaven. Aquest migdia, els membres de l'institut armat han entrat a la nau industrial, situada al carrer de l'Agricultura.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil també ha entrat a la impremta Marc Martí, situada al carrer de Motors de l'Hospitalet. Fonts pròximes a la investigació han assegurat que els agents no s'han emportat cap material. Ja a la tarda, els agents s'han presentat en una impremta al polígon industrial Grandland, al carrer de la Mora número 51.

Mobilització

Després de conèixer-se els registres, Òmnium ha fet una crida a través de les xarxes socials per mobilitzar-se davant les empreses registrades per mostrar a la Guàrdia Civil que no els intimidaran "amb els seus registres sense raó".

Notícies relacionades

Els agents estan buscant documentació vinculada al referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que està suspès pel Tribunal Constitucional.

La Guàrdia Civil ja va portar a terme una operació similar la setmana passada en una impremta de Constantí (Tarragonès). Els agents van registrar l'empresa Indugraf Offset durant diverses hores, així com la seu de la revista local 'El Vallenc'. En aquest cas, s'han obert diligències d'investigació per diversos delictes, entre ells desobediència. Fonts coneixedores de l'activitat d'aquesta empresa van confirmar que havien confeccionat uns 7.000 exemplars d'un manual per a la celebració del referèndum i unes taules on apareixen la circumscripció i altres dades.