EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Els EUA qualifiquen l'1-O d'assumpte intern però treballaran amb "el govern o entitat" que surti del referèndum

La portaveu del Departament d'Estat afirma que la Casa Blanca "no interferirà en el conflicte"

rajoy-trump

rajoy-trump

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units consideren el conflicte català un "assumpte intern", però "treballaran" amb el "govern o entitat" que surti del referèndum de l'1-O. Així ho ha afirmat la portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, responent a la pregunta d'un periodista català en una compareixença davant la premsa.

Notícies relacionades

Nauert, que ha admès que "no està familiaritzada" amb les tensions entre el Govern de Mariano Rajoy i el de Puigdemont, ha assenyalat que la Casa Blanca "no interferirà" en un "assumpte intern". "Els deixarem solucionar les coses", ha afirmat la portaveu. Dit això, ha apuntat que l'Administració de Donald Trump treballarà "amb el govern o entitat" que surti del referèndum de l'1-O.

 Aquest posicionament de la portaveu de la diplomàcia nord-americana es produeix pocs dies abans de la reunió, el 26 de setembre, entre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i Trump a la Casa Blanca. En aquesta trobada, entre altres coses, Rajoy intentarà obtenir el suport de Trump de cara a l'1-O.