Anar al contingut

SESSIÓ DE CONTROL

Bronca Rufián-Santamaría: "Espero que no em detingui, tinc una papereta"

El portaveu d'ERC porta una impressora al seu escó del Congrés per desafiar el Govern

La vicepresidenta li retreu que només vagi a Madrid "a donar sepultura" a la democràcia

Iolanda Mármol

Rufián, a Santamaría: Deixin de fer el ridícul i perseguir impressores. / CONGRESO.ES

Rufián mostra una impressora al Congrés
undefined40087383 madrid 13 09 2017 pol tica sesion de control al gobierno 170913093921

/

Gabriel Rufián ha arribat amb una impressora sota el braç al seu escó al Congrés i no ha decebut els que esperaven xou parlamentari. El portaveu d'ERC ha aprofitat la seva pregunta a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la sessió de control per elevar el desafiament independentista i, de passada, carregar contra la corrupció del PP. Rufián ha explicat que la seva impressora no imprimeix bitllets de 500 euros i ha demanat a l'Executiu que deixi de “perseguir impressors” i persegueixi “lladres i corruptes”. I després, el desafiament.

“Espero que no em detingui, jo tinc una papereta però li juro que és per a consum propi. Ens veiem a les urnes”, ha defensat Rufián.

La vicepresidenta ha tractat de treure força al to sarcàstic del republicà i li ha recordat que cada dimecres, en la sessió de control, el Congrés li permet expressar-se amb llibertat, cosa que, al seu parer, no va passar en els debats del Parlament la setmana passada.

"Teatrets setmanals"

“Aquesta democràcia que tant l'asfixia li permet els seus teatrets setmanals, i en canvi allò del Parlament va ser un exercici de tirania”, ha lamentat Sáenz de Santamaría.

La vicepresidenta ha comparat el tracte donat a l'oposició pel Parlament amb el Congrés. “La senyora [Carme] Forcadell va matar la democràcia i vostè ve aquí a donar-li sepultura tots els dimecres”, ha assenyalat. “El millor termòmetre de qualitat democràtica és el tracte que es dona al discrepant. Vostè pot portar la impressora per fabricar referèndums a casa”, ha dit la vicepresidenta. Després de les seves paraules, la bancada del PP li ha dedicat una llarga ovació.

0 Comentaris
cargando