EN UN RECINTE MUNICIPAL

Segueix endavant l'acte a Madrid de suport al referèndum català

La iniciativa compta amb el recolzament de persones de diferents àmbits de la societat madrilenya

Aquestes no pertanyen a cap organització i estan agrupades en el col·lectiu 'Madrileñ@s por el Derecho a Decidir'

afp r07hw

afp r07hw / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els convocants de l'acte 'En Madrid por el Derecho a Decidir', en suport al dret d'autodeterminació de Catalunya, que se celebrarà el 17 de setembre en un espai cedit per l'Ajuntament de la capital, donaran a conèixer els detalls del mateix, així com els noms d'algunes persones de la societat madrilenya que el recolzen, la setmana que ve.

Segons un comunicat, els promotors de l'acte són "persones de diversos àmbits de la societat madrilenya", que no pertanyen a cap organització en particular, agrupades en el col·lectiu 'Madrileñ@s per el Derecho a Decidir'.

Durant aquesta setmana, l'oposició municipal ha criticat la decisió de l'Ajuntament de cedir la nau de Terneras per a la celebració de l'esdeveniment i han demanat que es fes marxa enrere.

"Els promotors d'aquesta iniciativa recolzen el dret que els pobles tenen (també el de Catalunya) a decidir sobre el seu futur, la forma d'Estat i la seva relació amb l'Estat espanyol, com un principi democràtic bàsic", exposa el comunicat.

Segons aquest col·lectiu, "l'Estat espanyol té l'obligació de respectar aquest legítim dret i afavorir que la consulta es realitzi amb plenes garanties democràtiques, sense posar obstacles i respectant escrupolosament la decisió que se'n derivi, com ha succeït en altres llocs".

Notícies relacionades

"Els qui recolzen a Madrid la celebració d'aquest referèndum ho fan des d'una convicció profundament democràtica, i defensen per això també que es realitzin consultes sobre els necessaris canvis polítics i socials que cal introduir al sistema del 78 sorgit d'una transició tutelada", agreguen en la nota.

Per un altre costat, a través de les xarxes socials els convocants animen a "no caure en la trampa de l'enfrontament entre els pobles, perquè es tracta d'exercir els drets democràtics d'uns i d'altres".