EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Turull assegura que la Generalitat firmarà en ple la convocatòria de l'1-O

El portaveu del Govern diu que no sap "on són les urnes"

jregue39880944 barcelona 31 08 2017 lluis guino y jordi turull presentan lo170904101809

jregue39880944 barcelona 31 08 2017 lluis guino y jordi turull presentan lo170904101809 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El conseller de Presidència i portaveu del GovernJordi Turull, ha assegurat aquest dilluns que l'Executiu català "en ple" firmarà el decret de convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, i ha assegurat que per als consellers "serà un honor" fer-ho. En la mateixa línia s'ha expressat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que ha ratificat en declaracions a TV-3 que, si depèn d'ell, tots els membres de l'Executiu lo signarán.

En declaracions a RNE, Turull ha explicat que "no és un secret que aquesta setmana hi haurà novetats perquè el referèndum està a la vuelta de la esquina", en relació amb la probable aprovació al Parlament de les lleis desconnexió

Així mateix, ha reconegut no saber "on són les urnes" que el president, Carles Puigdemont, va assegurar que la Generalitat ja tenia disponibles, encara que ha mostrat la seva "total confiança" en els encarregats d'aquesta qüestió. "Al fons del mar, no (hi són) -ha fet broma-. No puc concretar més, es concretarà quan es convoqui el referèndum", ha esquivat.

No tem pel seu patrimoni

Notícies relacionades

Turull ha explicat que està "molt tranquil" perquè "no hi ha cap article del codi penal que digui que posar urnes és delicte", com tampoc tem pel seu patrimoni personal. "El meu patrimoni principal són les meves conviccions i és un honor i un privilegi viure aquest moment a Catalunya", ha afegit. 

D'altra banda, ha lamentat l'"anormalitat" que viu Catalunya ja que el Govern de Mariano Rajoy "actua amb dos comodins: el Tribunal Constitucional i la fiscalia. I se'ns diu de què podem parlar i de què no podem parlar".