Forcadell esquiva per tercera vegada l'admissió de la llei de l'1-O

El text no entra en l'ordre del dia del ple de la setmana que ve

La CUP adverteix a Junts pel Sí: "Anem tard"

zentauroepp39853883 imatge de la reuni  de la junta de portaveus  el 29 d agost 170829130337

zentauroepp39853883 imatge de la reuni de la junta de portaveus el 29 d agost 170829130337 / Parlament

1
Es llegeix en minuts

La suspensió del reglament del Parlament per part del Tribunal Constitucional, com a reacció immediata al recurs del Govern, ha torçat els plans dels independentistes, en concret de Junts pel Sí. Aquests havien habilitat la segona quinzena d'agost al Parlament, precisament, perquè la Mesa inclogués en l'ordre del dia la llei del referèndum, registrada el 31 de juliol.

Després de tres reunions de l'òrgan parlamentari, l'assumpte segueix sense abordar-se, i de moment en l'ordre del dia del ple de la setmana que ve no ha sigut inclòs. Queda una última reunió, el dia abans de l'inici de la sessió plenària. I, evidentment, el recurs d'urgència que és el que es perfila com la solució adoptada per Junts pel Sí: que s'inclogui amb el ple ja iniciat, després d'una reunió d'urgència de la Mesa.

¿És JXSí la que decideix? Sí. La CUP ja ha afirmat que, per ells, ja haurien abordat el tema el mateix 16 d'agost: "No ens hem d'amagar de res”, afirmen els cupaires.

Notícies relacionades

La presidenta de grup anticapitalista, Mireia Boya, ha exigit que s'abandoni “l'estratègia de les astúcies per abraçar la determinació”, tota vegada que la desobediència amb l'Estat ja és inevitable. "Anem tard", ha advertit.

Boya ha demanat que abans de la Diada s'expliqui tota la logística relacionada amb el referèndum. Així mateix, els anticapitalistes desitgen que la tramitació de la llei de l'1-O es faci en paral·lel a la de desconnexió, presentada i entrada en el registre dilluns i que també es troba als llimbs, a l'espera de ser admesa a tràmit.