ACORD AMB ELS POPULARS

Ciutadans no exigeix al PP que la limitació de mandats afecti Rajoy

Girauta considera que el president sí que s'ha de "retirar" després de dues legislatures

El portaveu assegura que per aprovar aquesta llei no cal reformar la Constitució

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha destacat que el seu grup no exigirà que la limitació de mandats sigui retroactiva, tot i que ha considerat que el president del Govern, Mariano Rajoy"s'ha de retirar" després de dues legislatures al capdavant de l'Executiu.

Girauta ha recordat que el seu partit té "firmat un document amb Rafael Hernando (PP) en què es compromet a limitar els mandatslimitar els mandats aquesta legislatura", i la formació taronja seguirà reclamant que aquest acord es materialitzi com més aviat millor.

Defensa que per aprovar una llei que limiti els mandats no és necessari reformar la Constitució -sí, en canvi, per "acabar amb els aforaments"-, i per això creu que noméss és qüestió de voluntat política.

Sobre si aquesta limitació ha de tenir caràcter retroactiu, ha detallat que "no té per què ser-ho, perquè fer una cosa retroactiva en una llei és un fet excepcional". 

"Si Rajoy esgota aquesta legislatura, creiem que s'hauria de retirar" perquè dos mandats són més que suficients perquè un polític desenvolupi la seva estratègia de govern, ha esgrimit. I ha afegit que "allà ell si considera que amb ell no va la cosa", però que C's el que vol és que abans que s'acabi aquesta legislatura quedi per escrit en una llei que els mandats es limiten a dos.

Moció de censura

Sobre el fet que el PDECat estigui disposat a negociar amb el PSOE una moció de censura després del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, Girauta ha dit que tots aquells que no volien Rajoy com a president haurien d'haver votat a favor de la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

A més, ha alertat que l'únic que es pot aconseguir amb una moció de censura que tingui possibilitats de triomfar és que Rajoy "avanci les eleccions, faci victimisme i reforci la seva majoria".

Pressupostos 2018

Notícies relacionades

Girauta ha explicat que C's ja treballa en el seu paquet d'exigències al Govern central per donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat del 2018, i ha avançat que una de les prioritats serà acabar amb la precarietat laboral.

A més, apostarà per la legalització de la gestació subrogada i la reforma "com més aviat millor" del sistema de finançament autonòmic, entre altres iniciatives.