Junqueras afirma que els atemptats "no han d'alterar" el calendari del procés

El vicepresident del Govern eludeix avançar els pròxims passos

zentauroepp38766378 barcelona  06 06 2017 reunio consell executiu del govern de 170614085012

zentauroepp38766378 barcelona 06 06 2017 reunio consell executiu del govern de 170614085012 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha manifestat aquest dilluns que els atemptats de Barcelona i Cambrils de la setmana passada no han d'alterar el calendari del procés sobiranista, ara pendent que s'aprovi la llei del referèndum programat per a l'1 d'octubre.

"Hem de procurar que els atemptats no alterin la vida democràtica de la societat i hem de fer tot el possible perquè això no passi", ha afirmat en declaracions a TV-3.

Notícies relacionades

Junqueras, no obstant, ha evitat anunciar els pròxims passos del procés' i si, tal com va anunciar aquest diumenge la diputada de la CUP Mireia Boya, la llei de l'1-O s'aprovarà en el ple del Parlament fixat per al 5 i 6 de setembre. "Hi ha diverses vies i aplicarem les vies més adequades en cada moment", ha afegit en referència a si la citada norma arribarà al ple després de l'admissió a tràmit de la Mesa del Parlament o via decret del Govern.

El líder d'ERC també ha evitat entrar en polèmiques amb la CUP per la seva negativa a assistir a la manifestació de dissabte que ve en repulsa pels atemptats si hi va el Rei, però ha considerat que "com més gent hi participi, millor". "És una manifestació en defensa de la llibertat, de la democràcia, la dignitat, la justícia, perquè ens sentim acompanyats els uns als altres", ha afirmat.