Entrevista a José Manuel Franco, que opta a la Secretaria General de Madrid

Madrid seria una "nació" de l'Estat plurinacional del PSOE, segons un candidat autonòmic

José Manuel Franco nega que tingui la singularitat de Catalunya

jose-manuel-franco-madrid-psoe

jose-manuel-franco-madrid-psoe

1
Es llegeix en minuts

El candidat a la Secretaria General del PSOE de Madrid, José Manuel Franco, ha considerat que en una eventual reforma de la Constitució "en el sentit federal", Madrid haurà de ser "una entitat més en aquest Estat", i si ha de ser nació, "que ho sigui dins de l'Estat espanyol, no ha d'espantar-nos el nom".

Així ho ha defensat en una entrevista publicada aquest dilluns pel diari 'El Español'. Franco ha assumit que el naixement de Madrid com a regió és "gairebé administratiu", i ha negat que tingui la singularitat de Galícia, el País Basc o Catalunya, que "sí que tenen idioma propi i algunes tradicions ancestrals que s'han de respectar".

No obstant, ha defensat que si es reforma la Constitució, "Madrid ha de ser una entitat més en aquest Estat". "Si ha de ser nació, nació. Si l'Estat és plurinacional, com nosaltres defensem, que sigui una nació dins de l'Estat espanyol. No ha d'espantar-nos el nom", ha defensat el candidat socialista, que també ha entès "molt difusa" la diferència "en obligacions polítiques" entre nacionalitat i nació. "M'agradaria que m'ho expliquessin", ha manifestat.

Preguntat per quantes nacions hi ha en una Espanya plurinacional, Franco ha respost que "les mateixes que comunitats autònomes, cada una amb la seva singularitat". "Aconseguirem que Espanya tingui una configuració federal, però la sobirania seguirà residint a l'Estat espanyol", ha matisat.

Notícies relacionades

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha criticat la "confusió intel·lectual del nou PSOE de Pedro Sánchez" després de la hipotètica proposta de Franco.

Per últim, Franco ha dit del regidor del PSOE-M a l'Ajuntament de Madrid Antonio Miguel Carmona que és una "persona vàlida que sumarà", però si es parla de repartiment de llocs el candidat diu que no li agraden "aquestes premisses". "Els equips estaran en consonància amb el que decideixin els militants", ha dit.