EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Esquerra avisa l'Estat que l'1-O no es frenarà apel·lant a la Constitució

El diputat republicà Gabriel Rufián denuncia que el TC "té un problema amb el Parlament de Catalunya"

jregue38988328 madrid  21 06 2017  politica  sesi n de control al gobierno 170802110812

jregue38988328 madrid 21 06 2017 politica sesi n de control al gobierno 170802110812 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt d'ERC al CongrésGabriel Rufián, ha avisat aquest dimecres que el referèndum no s'evitarà "llançant la Constitució al cap dels catalans" i que s'ha de fugir del "marc mental" que planteja que "votar és il·legal".

En una entrevista a RNE, ha subratllat que el 80% dels catalans volen votar, de manera que considera "lícit" que el Parlament utilitzi "totes les eines que té a l'abast per defensar els seus interessos". "Una democràcia és una urna, tot es pot votar en democràcia. Qualsevol que no cregui que l'1 d'octubre es votarà, que esperi: hi ha un munt de gent que vol fer-ho i això és imparable", ha rematat.

Notícies relacionades

Sobre la suspensió de la reforma del reglament pel Tribunal Constitucional (TC), Rufián ha considerat que és "dramàticament normal" que el president del Govern central, Mariano Rajoy, "amenaci o posi l'Estat en contra del que la gent vota a Catalunya" perquè "segueix guanyant eleccions". En aquest sentit, ha defensat que "el procediment de lectura única està al Congrés i en 14 parlaments de diferents comunitats autònomes" i ha assegurat que aquest tribunal "té un porblema amb el Parlament de Catalunya", cosa que ha dit que no els sorprèn "perquè està presidit per un exmilitant del PP".

Preguntat per un eventual empresonament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a conseqüència de les seves accions per celebrar l'1-O, Rufián ha sostingut que seria "dramàtic i preocupant", així com "un retrocés de la democràcia".