El desafiament independentista a Catalunya

Rajoy podria reunir el 16 d'agost el Consell de Ministres si el Parlament tramita el referèndum

El president, sobre la CUP: "Quan algú s'ajunta amb gent com la CUP, acaba amb problemes"

Mariano Rajoy passeja aquest dimecres a Ribadumia (Pontevedra). / SALVADOR SAS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assenyalat avui que "no és impossible" la convocatòria d'una reunió extraordinària del Consell de Ministres el 16 d'agost si finalment el Parlament català decideix admetre a tràmit la proposició de llei per a la celebració del referèndum sobiranista fixat per a l'1 d'octubre. "En principi, jo no ho descarto", ha expressat Rajoy, que ha indicat que encara que la pròxima reunió del seu gabinet està prevista per al 25 d'agost, "és possible que n'hi hagi una abans", però "encara no està decidit".

El president del Govern ha fet aquestes declaracions des del seu repòs vacacional a Galícia, on aquest matí ha sortit a passejar per la riba del riu Umia, al seu pas per la localitat de Ponte Arnelas, a Ribadumia (Pontevedra).

Des d'allà, Rajoy ha volgut insistir, en tot cas, i "amb tota tranquil·litat i tota moderació", que "no hi haurà referèndum l'1 d'octubre", ja que -ha sostingut- "Espanya és una democràcia avançada" en què "la llei i la democràcia no es poden separar i no se separaran", basant-se en el dictat del Tribunal Constitucional que declara il·lícit el referèndum català.

"Aquí regeix la llei i l'Estat de dret i un governant no pot presumir que incomplirà la llei", ha apuntat. "En un dia no es pot aprovar una llei convocant un referèndum. Si ho fan i violessin la llei, estaríem en un altre escenari", segons la seva opinió.

Crítiques a Arran

Notícies relacionades

Rajoy també ha criticat els atacs d'Arran contra un bus turístic i bicicletes de lloguer: "El turisme és més del 10% del PIB a Espanya. És una riquesa per a tots i que hi hagi gent contra això demostra la seva petitesa mental, la seva curtedat de mires i el mínim del seu cervell".

Preguntat per la CUP, Rajoy ha dit que "és una organització d'extremistes radicals. Gent d'extrema esquerra amb programes electorals propis de fa segles. Però el pitjor no és que existeixi, és que hagi condicionant el nom del president de la Generalitat i ara està condicionant tot aquest procés. Sempre que un s'ajunta amb gent així acaba tenint problemes", ha explicat Rajoy.