INVESTIGACIÓ PARLAMENTÀRIA

Camacho deslliga el 'cas Camarga' d'una operació antisobiranista

El PDECat porta al fiscal el dictamen de la comissió del 'Fernándezgate'

zentauroepp39433581 gra309  barcelona  24 07 2017   la expresidenta del ppc  ali170724223403

zentauroepp39433581 gra309 barcelona 24 07 2017 la expresidenta del ppc ali170724223403 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts

L’expresidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho no creu «en absolut» que existeixi una 'operació Catalunya' per perseguir líders independentistes. Així ho va declarar ahir en la comissió d’investigació del Parlament, on va desvincular la gravació del seu dinar del 2010 a La Camarga amb María Victoria Álvarez d’una suposada guerra bruta al sobiranisme.

L’actual secretària primera de la Mesa del Congrés va subratllar que va accedir a dinar amb l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola perquè l’hi va recomanar Jorge Moragas, cap de Gabinet del president Mariano Rajoy, al·legant que la coneixia de l’escola, tenia «currículum i volia col·laborar» amb el partit. 

Camacho va respondre a les preguntes dels tres únics grups que participen en la comissió (JxSí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP), encara que durant la compareixença estaven presents, sense intervenir-hi, els parlamentaris del PPC Santi Rodríguez i Esperanza García, en senyal de suport.

Notícies relacionades

En la mateixa comissió, el diputat al Congrés i exsecretari d’organització del PSC José Zaragoza va assegurar que «mai» va encarregar una «gravació il·legal», de la qual no va tenir coneixement, va firmar, fins que va esclatar a posteriori el cas Método 3.

Al Congrés

Mentrestant, el PDECat va anunciar ahir mateix que  traslladarà a la fiscalia el contingut de la comissió d’investigació al Congrés sobre el suposat ús polític de la policia en l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior, amb l’objectiu que actuï d’ofici. «Per higiene democràtica, la fiscalia ha d’actuar», va considerar el PDECat.