POLÈMIQUES DECLARACIONS

El PP compara les "purgues de Puigdemont" amb Maduro i ETA

"Els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya", assegura Pablo Casado

jcortadellas34819833 madrid 26 07 2016  pol tica   rueda de prensa de pablo casad160726141723

jcortadellas34819833 madrid 26 07 2016 pol tica rueda de prensa de pablo casad160726141723 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Pablo Casado, vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, ha comparat la remodelació del Govern de Carles Puigdemont amb el règim de Nicolás Maduro a Veneçuela i amb ETA durant un acte a Bilbao a l'Escola Miguel Ángel Blanco.

Coincidint amb el 20è aniversari de l'assassinat del regidor popular a Ermua, Casado ha volgut establir paral·lelismes entre la Catalunya actual i l'Euskadi de fa dues dècades. “Les purgues de Puigdemont s'assemblen a les de Maduro i a l'absoluta intransigència que vam viure en els pitjors anys els constitucionalistes, a qui ens costava la vida defensar les nostres idees”, ha comentat. 

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció ha aprofitat per criticar l'acte que tenen previst protagonitzar Arnaldo Otegi i Joan Tardà el 26 de juliol a Lleida per parlar de la independència de Catalunya i Euskadi. “Otegi no és una persona innòcua, és un pistoler confés, un terrorista”, ha assenyalat, i per aquest motiu “no podem tolerar que faci mítings amb els que intenten trencar Espanya a Catalunya”. “Els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela”, ha afegit. 

Les paraules arriben quatre dies després que Jaime Mayor Oreja, exministre de l'Interior del PP, comparés en una entrevista a 'Okdiario' el procés amb l'actuació d'ETA al País Basc. No és la primera vegada que Mayor Oreja vinculava les dues situacions, malgrat l'absoluta absència de violència a Catalunya. En aquesta ocasió, arriba a assenyalar que la banda terrorista només ha "deixat de matar" però "el projecte d'ETA, el projecte de ruptura amb Espanya està viu a Catalunya".