20 ANIVERSARI DE L'ASSASSINAT DEL REGIDOR POPULAR

Rajoy destaca l'impacte de l''esperit d'Ermua' en la lluita contra ETA

Els populars despleguen una lona amb la foto del jove a la seu de Génova

Rajoy ha presidit el minut de silenci convocat a la seu central del partit. / JUAN MANUEL PRATS / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Mariano Rajoy ha encapçalat l'homenatge del PP a Miguel Ángel Blanco, segrestat i assassinat per ETA fa 20 anys. Els populars han desplegat una lona a la façana de la seu de Génova i han guardat un minut de silenci en memòria seva. Blanco, regidor del PP a Ermua, va ser utilitzat pels terroristes per fer xantatge al Govern de José María Aznar amb l'acostament dels presos etarres. L'Executiu no va cedir i el van matar passat el termini de 48 hores que la banda havia fixat. 

El líder del PP ha pronunciat unes paraules després de l'acte en què ha assegurat que Blanco està en el record de tots els espanyols i que l'anomenat 'esperit d'Ermua' "va significar un canvi molt important" en la lluita contra ETA per a "molta gent". "Les víctimes del terrorisme mereixen tot el suport i esforç que puguem fer per elles i es poden convertir en un dels arguments més importants per lluitar contra el terrorisme aquí i fora d'aquí". "Així ho he dit al G-20 d'Hamburg", ha afegit en referència a la reunió d'aquest cap de setmana a Alemanya. Rajoy ha anunciat que aquesta setmana també participarà en homenatges a Ermua i Bilbao.

Notícies relacionades

Rajoy ha estat acompanyat a la seu nacional del PP a Madrid pels membres del comitè de direcció del PP; el president nacional de Noves Generacions, Diego Gago, i del comitè de direcció de Noves Generacions.

XOC AMB CARMENA

L'aniversari de l'assassinat de Blanco ha provocat una topada entre el PP i Manuela Carmena. L'alcaldessa de Madrid ha descartat col·locar una pancarta en memòria del noi a l'Ajuntament per no "menysprear" unes víctimes davant d'altres.