TROBADA A LA MONCLOA

Rajoy i Sánchez es reuneixen avui amb el desafiament de l'1-O sobre la taula

És la primera trobada entre el president del Govern i el líder socialista des que aquest va recuperar les regnes del partit

És la primera trobada entre el president del Govern i el líder socialista des que aquest ha recuperat les regnes del partit. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOEPedro Sánchezes reuneixen aquest dijous a la Moncloa amb el desafiament del referèndum de l'1 d'octubrereferèndum de l'1 d'octubre sobre la taula i el repte de normalitzar la seva relació institucional després dels seus desacords. És la primera entrevista entre els dos dirigents des que el socialista va recuperar les regnes del partit.

Sánchez va explicar aquest dimarts, després de reunir-se amb el rei Felip VI, que el seu propòsit és reclamar a Rajoy que busqui una "solució política" per a Catalunya. El 29 de maig, va traslladar via telefònica el seu suport al president de l'Executiu en la defensa de la llei i la Constitució davant el procés, si bé aquest dijous insistirà que no n'hi ha prou amb quedar-se només en la legalitat i que ha arribat el moment de buscar una solució negociada i pactada.

Els socialistes mantenen la seva proposta de fa tres anys: abordar la reforma constitucional per anar cap a una estructura federal de l'Estat.

Fonts del Govern consultades per Efe recorden la transcendència que Rajoy ha donat al fet que en la seva conversa telefònica, el líder del PSOE li garantís el seu rebuig a un referèndum a Catalunya. A partir d'aquí, asseguren que el president escoltarà les propostes que li faci Sánchez, però tenint present que la llei s'ha de complir en tot moment.

EL PACTE ANTITERRORISTA

Notícies relacionades

A més de deixar clara la seva posició respecte a Catalunya, Sánchez té previst plantejar a Rajoy la necessitat de "reforçar" alguns elements del pacte antiterrorista que van firmar junts el febrer del 2015. També li proposarà que PP i PSOE "treballin conjuntament" en la revisió de l'Estratègia de Seguretat Nacional, per incorporar punts relatius als ciberatacs i la ciberseguretat.