EL PROCÉS SOBIRANISTA

El Govern exigeix que s'acati l'anul·lació del Constitucional de les partides per al referèndum català

Zoido diu que la democràcia és complir la normativa bàsica i és "complir amb la Constitució"

 

  / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha exigit aquest dijous acatar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de declarar inconstitucionals les partides dels pressupostos catalans destinades a convocar eleccions, si finalment s'usen per al referèndum sobiranista de l'1 d'octubre.

"Perquè acaba de prendre una decisió (el Constitucional), el que s'ha de fer és acatar-la, complir-la i, d'aquesta manera, estem salvaguardant la democràcia", ha dit Zoido a l'arribar al consell informal de ministres de l'Interior que comença a Tallinn (Estònia). En aquest sentit, ha recalcat que la democràcia és complir la normativa bàsica i és "complir la Constitució i les resolucions que dicten els òrgans constitucionals com, en aquest cas, és el Tribunal Constitucional".

"A Espanya, afortunadament, l'Estat de Dret funciona. A Espanya, afortunadament, la divisió de poders és una cosa normal que regeix els comportaments de tots a títol individual i també per a totes les institucions", ha precisat.

EL COP DEL TC

Notícies relacionades

En una sentència de la qual ha sigut ponent Pedro González Trevijano, el ple va estimar parcialment dimecres el recurs presentat pel Govern el 4 d'abril contra la llei de pressupostos de Catalunya.

D'aquesta manera, va anul·lar la disposició addicional 40 de la llei de pressupostos i va declarar que les partides pressupostàries impugnades són inconstitucionals si es destinen a finançar el referèndum sobre el futur polític de Catalunya al qual es refereix aquesta disposició. Es tracta de tres partides de 5 milions d'euros, 800.000 euros i 407.450 euros, destinades a "processos electorals i consultes populars".