Alguns ajuntaments no registren la carta de la Moncloa per l'1-O

L'estratègia consisteix a no segellar el rebut de la missiva per evitar el seu compliment

 

  / ACN / PATRICIA MATEOS

1
Es llegeix en minuts

Diferents ajuntaments catalans han optat per no registrar com a rebuda la missiva del Govern central, en què els demana la “col·laboració” per “garantir el respecte a la legalitat” davant l'anunci del referèndum l'1-O.

Aquests consistoris, segons ha avançat RAC1, quan reben la carta no la marquen amb el segell d'oficial de registre, per la qual cosa a nivell formal no hi ha constància del rebut d'aquesta. L'Associació Catalana de Municipis (ACM) està computant quants consistoris han practicat aquesta maniobra. L'alcalde de Tavèrnoles (Osona), Carles Banús, ha fet pública la seva estratègia a través de les xarxes socials i ha denunciat que la carta s'hauria d'haver rebut per via telemàtica seguint la llei de procediment administratiu.

El diputat de Junts pel Sí al ParlamentLluís Llach, ha mostrat el seu suport a la iniciativa.

MÉS DE 1.500 CARTES

Notícies relacionades

El secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, va enviar més de 1.500 cartes als funcionaris que estan al seu càrrec en les 993 entitats locals de Catalunya, unes missives en què els demana la seva "col·laboració" per garantir "el respecte a la legalitat" davant qualsevol intent d'impulsar accions que permetessin celebrar la consulta de l'1-O.

En el text, el Govern central adverteix als consistoris que el referèndum "atempta" contra la Constitució i l'Estatut, com "ho ha assenyalat el Tribunal Constitucional", que "ha prohibit expressament la continuació de l'anomenat procés constituent a Catalunya i de qualsevol acte preparatori d'aquest referèndum". Per això, els prohibeix, entre altres accions, ajudar en la formació del cens i reservar espais públics per a actes de campanya.