Forcadell: "Si l'Estat aplica el 155, el Parlament defensarà la seva sobirania"

La presidenta de la Cambra catalana reivindica que "les urnes i els vots sempre venceran les amenaces i les coaccions"

jgblanco37797717 barcelona 21 3 2017  pleno del parlament sobre presupuestos 170503092610

jgblanco37797717 barcelona 21 3 2017 pleno del parlament sobre presupuestos 170503092610 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del ParlamentCarme Forcadell, ha avisat aquest dijous que si l'Estat aplica l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia catalana i impedir el referèndum independentista, el Parlament seguirà "actuant com sempre" i "defensant la llibertat d'expressió i la seva sobirania". "Som els representants del poble català i hem d'actuar com a tal", ha sentenciat. De totes maneres, Forcadell ha declarat que "no creu" que s'apliqui aquesta mesura perquè és "molt complicada" d'executar.

Sobre el referèndum previst per a l'1 d'octubre, la presidenta de la Cambra catalana ha expressat que no té "cap dubte" que se celebrarà i ha reivindicat que "les urnes i els vots sempre venceran les amenaces i les coaccions".

Notícies relacionades

Així mateix, ha defensat que la futura llei del referèndum presentada pels partits sobiranistes no contempli un mínim de participació per donar validesa a la consulta ja que, segons ella, "les condicions i els percentatges s'acorden en els referèndums pactats", mentre que el que es planteja no ho serà. En aquesta línia, Forcadell ha volgut diferenciar l'1-O de la consulta del 9-N del 2014, ja que el referèndum previst pel Govern "pot canviar el futur polític de Catalunya", i per això ha augurat una "alta participació".

En la seva opinió, la Generalitat ha d'oferir "diàleg i mà estesa" al Govern central fins al mateix dia 1 d'octubre, i ha instat Mariano Rajoy a "trucar o enviar un Whatsapp" al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.