EL POLS INDEPENDENTISTA

Catalunya en Comú plasma en un document els seus dubtes sobre l'1-O

El text, malgrat no ser encara definitiu, recolza la "mobilització" tot i que no considera legal el referèndum

abertran32540338 barcelona  barcelon s  25 01 2016   pol tica    la160125153052

abertran32540338 barcelona barcelon s 25 01 2016 pol tica la160125153052

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

La coordinadora nacional de Catalunya en Comú debatrà aquest dissabte la proposta de l'executiva sobre el posicionament del partit respecte a l'1-O. Els comuns plasmen els seus dubtes sobre el referèndum unilateral en un document, avançat per TV-3 i al que ha tingut accés EL PERIÓDICO, que es discutirà en la reunió.

El text no és definitiu perquè s'ha de debatre i aprovar dissabte, segons han explicat fonts dels comuns, en una reunió en què es presentaran diversos documents "fruit dels debats territorials de les últimes setmanes".

Aquest document assenyala que "la convocatòria d'un referèndum efectiu i amb garanties és la millor solució per a l'exercici del dret a decidir" i que l'1-O "no és el referèndum que Catalunya mereix i necessita, a fi de solucionar de forma definitiva el seu futur polític". Tot i així, considera "lògic" que "amplis sectors de la població catalana vulguin participar en l'1 d'octubre enfront de l'immobilisme del PP". 

Notícies relacionades

Per això, afegeix la proposta, es donarà "suport a les mobilitzacions que facin avançar el dret a decidir, sempre des del respecte a la pluralitat d'opcions en relació amb la participació".

El text va en la línia del que els comuns ja han expressat anteriorment, en el sentit d'entendre l'1-O més com una "mobilització" que com un referèndum. I expressa la "preocupació" del partit davant la "fugida cap endavant del Govern de Junts pel Sí, fruit d'una lectura equivocada dels resultats de les eleccions del 27 de setembre".