Puigdemont: "Te'n vas a dormir nazi i et despertes bolivarià"

El president de la Generalitat critica les intencions de la publicació d''El País' sobre el full de ruta independentista

jregue38988679 l ampolla  baix ebre   21 06 2017  politica  president carle170703102354

jregue38988679 l ampolla baix ebre 21 06 2017 politica president carle170703102354 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

El president de la GeneralitatCarles Puigdemont, ha reaccionat aquest dilluns a Twitter a la notícia publicada a 'El País' en què s'informa de la voluntat del Govern de redactar una Constitució catalana a partir d'un procés "participatiu de base ciutadana", segons l'esborrany retocat de la llei de transitorietat. “Quin país més difícil d'entendre: te'n vas a dormir nazi i et despertes bolivarià. I potser per dinar ja serem nord-coreans”, ha dit.

Notícies relacionades

Puigdemont ha rebutjat d'aquesta manera la publicació i ha retret les intencions del diari sobre l'actuació del Govern. A més, ha recordat les referències al nazisme que han fet sectors no sobiranistes als dirigents del procés.

El document recull que, a partir de l'1 d'octubre, si guanya el 'sí', es plantejarà un debat assembleari i social durant sis mesos, al qual seguiran unes eleccions constituents i la redacció d'una constitució. Si "l'assemblea constituent" a què fa referència l'esborrany ratifica el plantejament, es convocaria un nou referèndum i unes altres eleccions.