EL POLS INDEPENDENTISTA

La llei de desconnexió preveu un procés assembleari, segons 'El País'

El Govern preveu dues eleccions més i un altre referèndum per ratificar les decisions, informa el rotatiu

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

El Govern preveu activar un procés "participatiu de base ciutadana" per redactar i aprovar la constitució catalana, segons el retocat esborrany de la llei de transitorietat. El document, informa 'El País' aquest diumenge en la seva edició digital, recull que, a partir de l'1 d'octubre, si guanya el 'sí', es plantejarà un debat assembleari i social durant sis mesos, al qual seguiran unes eleccions constituents i la redacció d'una constitució. Si la "assemblea constituent" a la qual fa referència l'esborrany ratifica el plantejament, es convocaria un nou referèndum i unes altres eleccions.

En la redacció del document hi han participat la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira, i el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull (PDECat).

Notícies relacionades

A mitjans de juliol els socis del Govern presentarien el nou document, segons el rotatiu. Encara que, per a aquest mateix dimarts, van anunciar, ja a finals de juny, un acte en què donaran detalls del referèndum unilateralreferèndum unilateral. L'acte, obert a tots els grups parlamentaris, està convocat a dos quarts d'una a l'auditori del Parlament. Al vespre, a dos quarts de vuit, n'han convocat un altre al Teatre Nacional de Catalunya per explicar els aspectes que no tenen a veure amb la part legislativa.

Sobre la consulta de l'1 d'octubre hi ha encara diverses incògnites per explicar: a més de la llei o lleis en què es basarà, el cens, el paper dels funcionaris i la junta electoral, entre d'altres.