EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Jordi Baiget: "Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent"

"Una part del Govern no estem al nucli dur de les decisions i això genera el que genera", afirma el conseller d'Empresa

baiget

baiget / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

A falta de poques hores perquè, aquest dimarts, el Govern de Carles Puigdemont expliqui els detalls del referèndum que, presumiblement, donaran resposta als interrogants que planteja l'1-O, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha expressat els seus dubtes sobre el fet que el referèndum com a tal se celebri. "Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent", ha dit en una entrevista a 'El Punt Avui'.

"L'Estat té tanta força que probablement no podrem fer el referèndum. ¿S'aprovarà una norma catalana perquè es pugui fer? Sí, però en el minut 1 arribarà la suspensió. Hi aniran tan en contra que potser haurem de fer una cosa diferent, i aquesta cosa es pot assemblar al 9-N", ha reflexionat el conseller, que ha lamentat que des de sectors independentistes es digui que l'1-O no serà el 9-N. "Aquestes declaracions no m'agraden perquè ens tanquen portes", apunta Baiget, que afegeix: "L'únic que farà que si fem un altre 9-N no sigui un 9-N és que en lloc de dos milions de persones, votin quatre milions".

A l'entrevista, Baiget subratlla que "l'únic actiu" del procés és la gent, però admet que una mobilització majoritària i permanent de la ciutadania no és realista. "Només tenim un actiu, que és la gent. Necessitem una mobilització massiva, però pensar que aconseguirem un grau de mobilització majoritària i permanent és no conèixer el país", reflexiona.

Notícies relacionades

El conseller també expressa la seva inquietud per les actuacions del Tribunal Constitucional. "Fa respecte, perquè som persones i perquè ens preocupa, no el que ens passi a nosaltres, sinó el que podem provocar en les nostres famílies", explica abans d'afegir: "Jo podria aguantar anar a la presó, però no si van contra el patrimoni, pensem en la família... Les nostres decisions poden afectar les nostres famílies".

Confia que el Govern de Puigdemont faci les coses bé, però recorda que "una part del Govern no està al nucli dur de les decisions, i això genera el que genera". I reflexiona sobre el que això pot comportar: "A mi i a altres, ¿se'ns consulta l'estratègia? No. I en funció de l'estratègia que es decideixi, els que no estem al nucli dur de les decisions haurem de decidir en poc temps sobre coses que no haurem pogut madurar".