Rajoy convida a dinar Rivera per començar a negociar el sostre de despesa

El president exhibeix sintonia amb el líder de Ciutadans el mateix dia que Sánchez comença la seva ronda de contactes

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

Mariano Rajoy ha volgut deixar clara la bona relació que l'uneix a Albert Rivera en contraposició amb Pedro Sánchez, amb qui no acaba de tancar una reunió. Aquest dimarts, el dia en què el secretari general del PSOE obria la seva ronda de contactes amb Pablo Iglesiasel president del Govern ha invitat a dinar el líder de Ciutadans a la Moncloa. Rivera, soci parlamentari del PP aquesta legislatura, s'ha deixat mimar pel cap de l'Executiu i ha acudit al dinar per parlar de política internacional i nacional i, sobretot, en aquest últim capítol, del sostre de despesa dels Pressupostos del 2018.

Segons fonts de la Moncloa, Rajoy ha avançat al polític català algunes línies generals sobre el repartiment dels objectius de dèficit i deute entre els diferents nivells de l'administració pública i la fixació del sostre de despesa prèvia a la confecció del projecte de pressupostos de l'Estat per al 2018. Ciutadans ja ha anunciat que recolzarà el sostre de despesa si l'Executiu abaixa impostos i redueix els trams més baixos de l'IRPF

El líder del PP ha avançat a Rivera la possibilitat de revisar a l'alça l'actual previsió de creixement econòmic per al 2017, del 2,7%, si bé no ha precisat la dada que resultarà d'aquesta revisió. 

Fonts del partit taronja i del Govern informen que els dos dirigents han comentat també el desafiament independentista català, en un dia en què la Generalitat ha admès que ha quedat desert el procés d'homologació de compra d'urnes per al referèndum. 

Notícies relacionades

CONSELL EUROPEU I G-20

El cap de l'Executiu també ha aprofitat per explicar-li el punt en què es troba el procés del 'brexit', després que la setmana passada se celebrés el Consell Europeu en què la 'premier', Theresa May, va començar a esbossar com quedaran els drets dels europeus que viuen al Regne Unit. Segons fonts de Ciutadans, els dos dirigents han parlat d'aprofitar el 'brexit' com una oportunitat per reforçar el projecte europeu i per combatre els nacionalismes i els populismes que "volen destruir la UE". Rajoy, que d'aquí uns dies participarà en el G-20 d'Hamburg, també li ha explicat de manera breu la posició espanyola en aquesta cimera.