El PSC estudia la possibilitat de sancionar els díscols que votin l'1-O

El secretari d'organització, Salvador Illa, defensa que la postura del partit és clara: "no participar i no col·laborar en un referèndum unilateral i il·legal"

jregue37568395 dilluns  06 mar  2017 14 10  maria belmez  pla mig del secre170627113039

jregue37568395 dilluns 06 mar 2017 14 10 maria belmez pla mig del secre170627113039

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització del PSCSalvador Illa, ha deixat les portes obertes a sancionar els alcaldes i regidors que col·laborin amb el referèndum previst per a l'1 d'octubre. Encara que els que s'han pronunciat han mantingut que votarien 'no' a la independència de Catalunya, Illa ha desafiat tant els que decideixin cedir espais per a les urnes com els que optin per participar a títol individual en la crida.

"No abonarem que es participi en el referèndum però si ell decideix participar-hi ja veurem què fem", ha mantingut en una entrevista a Onda Cero referint-se a l'alcalde de BlanesMiquel Lupiáñez, que va assegurar que votaria l'1-O. Illa ha afirmat que els membres del partit "no se senten representats per les declaracions del senyor Lupiáñez", postura que li va comunicar directament a l'alcalde perquè "matisés les seves declaracions i ell va aclarir que no votar en res il·legal".

Notícies relacionades

La direcció va remetre un 'argumentari' als seus alcaldes, regidors i altres càrrecs electes instant-los a negar tota ajuda institucional a la celebració del referèndum però malgrat aquestes consignes, els socialistes de GironaTerrassaBlanes l'Escala han assegurat que no impediran la consulta, mentre que les alcaldesses de Vallbona d'Anoia i Castellbell i el Vilar s'han mostrat disposades a cedir locals.

El secretari d'organització ha defensat en tot moment que la postura del seu partit és clara: "no participar i no col·laborar en un referèndum unilateral i il·legal". "Al PSC no farem res que vulneri la llei", ha tancat.