DEBAT SOBIRANISTA

L'alcalde socialista de Blanes defensa el referèndum i votarà 'no'

El PSC demana a Miguel Lupiáñez que rectifiqui les seves declaracions en una entrevista a Onda Cero

"¿Quin mal es fa amb paperetes i urnes?", es pregunta el regidor

lupiaez

lupiaez

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miguel Lupiáñez, alcalde socialista de Blanes, s'ha posicionat en contra de la posició del seu partit de no participar en la consulta sobiranista. "¿Quin mal es fa amb paperetes i urnes?", s'ha preguntat en una entrevista a Onda Cero en què ha explicat que votarà 'no' a la independència en cas que la consulta de l'1-O s'acabi celebrant. El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, li ha demanat que rectifiqui immediatament.

"Li he fet evident que les seves declaracions no estan en la línia del pensament del partit i li he dit que les pot matisar o esmenar si ho creu convenient -ha relatat Illa-. Un referèndum unilateral i il·legal no serà recolzat en cap cas pel PSC ni per cap dels seus càrrecs electes". 

Notícies relacionades

Fa dues setmanes, el PSC ja enviar un 'argumentari' als seus alcaldes, regidors i altres càrrecs electes perquè sàpiguen com actuar si el Govern sol·licita als ajuntaments col·laboració per organitzar la consulta. A més de fixar la posició del partit en contra del RUI, la direcció socialista reclama als que tinguin responsabilitats municipals que neguin tota ajuda institucional a la celebració de l'1-O.

En l'entrevista, l'alcalde ha reflexionat que el dret democràtic a poder votar "pesa per sobre de pertànyer a un partit”. "El meu vot, com el del 9-N, serà rotundament en contra. No em permeten fer campanya però el meu vot personal serà en contra". De totes maneres ha explicat que no cedirà cap dependència municipal per a la consulta. Fonts municipals expliquen que aquesta decisió s'ha pres perquè el secretari municipal va dir que seria conculcar la llei i exposar els funcionaris.