Els comuns asseguren que l'Ajuntament de BCN no impedirà la consulta de l'1-O

Alamany carrega contra les posicions contradictòries del PSC, el seu soci a l'alcaldia, en aquesta matèria

Elisenda Alamany, coordinadora de comunicació de Catalunya en Comú. / RICARD FADRIQUE / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre segueixen decidint quina postura adoptaran finalment l'1-O, els comuns tenen clar que participaran en la consulta i que l'Ajuntament de Barcelona no serà un "impediment" per al referèndum.

Notícies relacionades

"Entre l'immobilisme i el dret a decidir dels catalans sabem molt bé a quin costat ens posem", ha assegurat Elisenda Alamany, coordinadora de comunicació de Catalunya en Comú, en la presentació del logo de la formació, que fusiona "dues fórmules d'èxit electoral" com Barcelona en Comú i En Comú Podem. "Seguim veient l'1-O més una mobilització en favor de la consulta que un instrument útil, però hem dit que hi serem. Com hi serem ho decidirem el 8 de juliol", ha recordat, en la línia del que van apuntar ja tant ella com Xavier Domènech després de la reunió que van mantenir amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont la setmana passada.

Mentre Alamany ha sentenciat que l'Ajuntament de Barcelona no serà un impediment ha aprofitat per carregar contra les posicions contradictòries en aquesta matèria de PSC, el seu soci a l'alcaldia barcelonina. "Bloquejar un referèndum és un error, no entenem que una força autoanomenada progressista i d'esquerres el bloquegi", ha sentenciat, abans de reclamar als socialistes que clarifiquin si estan a favor de la plurinacionalitat que pregona Pedro Sánchez o de la intervenció de Catalunya que postula Alfonso Guerra en referència a l'aplicació de l'article 155, una opció que segons el portaveu del PSOE, Óscar Puente, és aplicable i respectable.