Pastor rep la carta de Puigdemont 11 dies després de l'enviament

La presidenta del Congrés evita donar detalls sobre la seva resposta

jregue38888154 barcelona 14 06 2017  carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

jregue38888154 barcelona 14 06 2017 carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

1
Es llegeix en minuts

El Congrés dels Diputats ha rebut aquest dimarts la carta que el president de la GeneralitatCarles Puigdemont, va enviar per explicar a la Cambra baixa els motius que l'han portat a convocar un referèndum d'independència. La missiva arriba 11 dies després de l'enviament inicial, que es va fer el 18 de juny. Així ho ha confirmat la presidenta de la Cambra baixa, Ana Pastor, que ha apuntat que l'ha rebut a través d'una empresa privada de missatgeria, però no ha volgut donar detalls sobre la seva resposta.

Notícies relacionades

A la carta, Puigdemont deixava clar que no se sotmetrà a una compareixença amb una votació final, cosa que va generar una reacció de rebuig per part del Govern central. En aquest sentit, el PP ja va avançar que s'oposava a la possibilitat que el president comparegués sense sotmetre a votació cap text.

A la carta, Puigdemont argumenta que li sembla important "que tots els diputats del Congrés puguin escoltar, com a màxim responsable institucional de Catalunya, les raons per les quals hem arribat fins aquí, i per què el meu Govern va sol·licitar dialogar sobre la proposta de referèndum amb el Govern espanyol". "Estic convençut que un debat d'aquesta transcendència és necessari i s'ajusta al que els ciutadans esperen de les seves institucions de representació", conclou.