Puente desautoritza Parlon: "Tot a la Constitució és aplicable, també la suspensió de l'autonomia"

El portaveu del PSOE considera que l'alcaldessa de Santa Coloma va parlar en contra de l'article 155 "a títol personal"

 

  / EFE / LUCA PIERGIOVANNI

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha desautoritzat aquest dilluns en públic un dels seus membres de l'executiva federal, la catalana Núria Parlon, que la setmana passada va assegurar que els socialistes farien tots els esforços, si fos necessari fins i tot apel·lant a la comunitat internacional, per evitar que el Govern apliqui l'article 155 de la Constitució espanyola suspenent l'autonomia a Catalunya.

"Farem tots els esforços, si és necessari apel·lant a la comunitat internacional, perquè no hi hagi una suspensió de l'autonomia de Catalunya", va sostenir Parlon dijous passat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

No obstant, el portaveu del PSOE, Óscar Puente, ha indicat aquest dilluns en roda de premsa a la seu del PSOE al madrileny carrer de Ferraz que "l'opinió de Parlon en aquest cas és a títol personal" i "no representa el partit".

"APLICABLE I RESPECTABLE"

Notícies relacionades

"El PSOE òbviament defensa la legalitat i la Constitució i el que diu és que, abans d'arribar a aquest punt, el que s'ha de fer és esgotar totes les possibilitats de negociació perquè no s'hagi de recórrer" a l'article 155 de la Constitució, que permet al Govern adoptar "les mesures necessàries" per obligar les comunitats autònomes a complir la legalitat.

"Però en qualsevol cas la Constitució espanyola aquesta aquí i és aplicable i respectable i l'hem de respectar tots i per descomptat el PSOE la respecta i la defensa", ha abundat Puente després de la reunió de la comissió permanent de l'executiva federal del partit.