EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Iceta avisa que els alcaldes del PSC no se saltaran la llei l'1-O

El líder dels socialistes catalans considera que parlar de garanties en un referèndum de "fracàs anunciat" és "una broma de mal gust"

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha criticat aquest divendres que l'independentisme culpi els alcaldes socialistes del "fracàs anunciat" del referèndum previst pel Govern per a l'1 d'octubre, i ha avisat que els consistoris governats pel PSC només actuaran "en el marc de la legalitat" perquè "no estan fets per saltar-se les lleis".

En les seves crítiques a sectors independentistes, Iceta també ha denunciat les pintades a la seu dels socialistes a Lleida, després que l'ajuntament, governat per Àngel Rosrebutgés la participació del consistori en el referèndum, amb els vots de PSC, Ciutadans PP.

En una entrevista a Ràdio 4-RNE, el líder dels socialistes catalans ha subratllat que el "referèndum no es farà" i ha desdenyat l'acte del 4 de juliol, en què la Generalitat oferirà detalls del referèndum. Iceta ha considerat que parlar de garanties, tal com s'està preparant la votació, és "una broma de mal gust". 

"L'AUTONOMIA NO POT SER SUSPESA"

Notícies relacionades

Iceta ha criticat que els sobiranistes vulguin aprovar en "24 hores" l'anomenada llei de transitorietat jurídica, quan és una normativa feta per "fulminar l'Estatut i la Constitució". En tot cas, ha considerat que, com que l'autonomia és "un dret constitucionalment reconegut, no pot ser suspesa", encara que l'Estat "sí que pot forçar una autonomia a complir la llei".

La direcció del PSC ha enviat un 'argumentari' als seus alcaldes, regidors i altres càrrecs electes perquè sàpiguen com actuar si la Generalitat sol·licita als ajuntaments col·laboració per organitzar la consulta. En el document, reclamen als que tinguin responsabilitats municipals que neguin qualsevol ajuda institucional a la celebració de l'1-O. No obstant, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ja va anunciar que sí que ho faria