Puigdemont defensa el referèndum com "una qüestió d'higiene democràtica"

El president de la Generalitat acusa Rajoy de "ser capaç d'esborrar la separació de poders per parar la voluntat del poble de Catalunya"

jregue38888154 barcelona 14 06 2017  carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

jregue38888154 barcelona 14 06 2017 carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

1
Es llegeix en minuts

El president de la GeneralitatCarles Puigdemont, ha reiterat aquest divendres la seva intenció de tirar endavant el referèndum, a pesar del malestar que aixeca en els càrrecs de l'Executiu la desinformació que envolta la cita. En un article publicat a 'El Punt Avui', Puigdemont ha assegurat que” votar ha esdevingut una qüestió d'higiene democràtica davant la creixent degradació democràtica de l'Estat espanyol” i ha defensat que les urnes “són sempre la solució i per això les posarem”.

En el seu relat no ha escatimat crítiques al Govern de Mariano Rajoy, a qui acusa de “ser capaç d'esborrar la separació de poders per parar la voluntat del poble de Catalunya” i fins i tot “utilitzar les seves clavegueres per intentar desprestigiar dirigents polítics amb mentides i difamacions”, una apel·lació directa a l'operació Catalunya.

L'ESTATUT, PUNT D'INICI DEL PROCÉS

Notícies relacionades

Pel president, hi ha un evident paral·lelisme entre el referèndum previst per a l'1 d'octubre i el que es va celebrar el 18 de juny del 2006 sobre l'Estatut de Catalunya: “va ser acordat, legal i celebrat amb totes les garanties. Malgrat això, el PP va decidir de manera unilateral presentar un recurs al Tribunal Constitucional”, manté, i recorda que finalment els magistrats van donar “la raó al PP” i el van tombar, “ignorant la voluntat expressada pel poble de Catalunya”.

D'altra banda, Puigdemont remarca que va tenir menys del 50% de participació i que “ningú es va qüestionar el resultat”. No obstant, assenyala que aquesta consulta va contribuir a “iniciar el procés que s'està a punt de culminar”. “L'Estatut ens demostra que el problema no està en si el referèndum és acordat i legal, sinó en si hi ha voluntat política de respectar la voluntat dels ciutadans”, conclou, i apel·la a l'adaptació de les lleis: “En cap cas la llei ha de servir per amputar aquesta voluntat popular i, en el supòsit que no coincideixin, el que s'ha de canviar és el marc legal”, defensa.