Albiol es queixa de la reubicació de Gordó a la bancada i els despatxos del PPC

L'exdiputat de Junts pel Sí considera que la seva situació a l'hemicicle és "millorable"

jgblanco38882888 barcelona 14 06 2017        parlament germa gordo foto de ju170614104032

jgblanco38882888 barcelona 14 06 2017 parlament germa gordo foto de ju170614104032

1
Es llegeix en minuts

El president del PPCXavier García Albiol, ha deplorat aquest dimecres que el Parlament hagi reubicat l'exdiputat de Junts pel Sí Germà Gordó en un "zulo" que hi ha als despatxos que té el grup popular a la Cambra catalana.

Albiol ha demanat el torn de paraula al començar el ple del Parlament i ha demanat a la presidenta, Carme Forcadell, que "assumeixi el compromís de tornar a la normalitat per la pròpia dignitat del diputat i pel correcte funcionament del grup" popular.

Segons ha detallat, els serveis del Parlament han posat una taula en un racó d'un despatx del grup popular per a Gordó, que ara exerceix com a diputat no adscrit, després d'abandonar el PDECat després de ser investigat pel 'cas 3%', i ha hagut de canviar d'espai de treball i d'escó a l'hemicicle.

A LA BANCADA DE C'S, PSC, PP I CSQEP

De fet, el d'aquest dimecres és el primer ple en què Gordó no s'asseu a la bancada esquerra de l'hemicicle, dominada per Junts pel Sí i la CUP, i passa a ocupar la part dreta juntament CiutadansPSCCatalunya Sí que es Pot i PP.

Notícies relacionades

La Mesa del Parlament li va deixar triar a Gordó un dels tres seients que hi ha lliures al costat dels diputats socialistes i populars a l'última i la penúltima fila de la bancada oposada de l'hemicicle. Finalment, Gordó ha triat l'escó del grup del PP, cosa que Albiol no ha qüestionat ni ha esmentat en la seva intervenció: "Simplement li dic, presidenta, que no sembla el més recomanable que s'ubiqui el diputat enmig de l'espai del PP". Gordó ha assentit i ha considerat que la seva ubicació actual és "millorable".

Forcadell li ha replicat que aquest assumpte no s'ha d'abordar en el ple del Parlament, sinó a la Mesa i a la Junta de Portaveus, encara que Albiol ha assegurat que diversos diputats populars ja havien expressat als membres de l'òrgan rector de la Cambra el seu desacord amb la ubicació de Gordó.