Les frases més destacades del discurs d'Irene Montero en el debat de la moció de censura contra Rajoy

La portaveu de Podem ha fet un discurs molt dur contra el PP i el Govern

 Irene Montero ha acusat el Govern d’haver dinamitat tots els ponts amb Catalunya. / JUAN MANUEL PRATS / EFE VÍDEO

4
Es llegeix en minuts

Aquestes són algunes de les frases més destacades de la llarga intervenció d'Irene Montero al Congrés dels Diputats, durant el debat de la moció de censura presentada per Podem contra Mariano Rajoy:

"Senyor Rajoy, vostè té els ulls cansats de mirar cap a una altra banda, d'estar en un partit amb més membres imputats que diputats en aquesta Cambra"

"Volen normalitzar la corrupció i per això ens expliquen que són unes quantes pomes podrides, que estan en tots els partits, i que no es poden evitar"

"Espanya està farta que li robin, que vostès li robin, la democràcia demana pas"

"La seva estratègia és ordre, i aguantar, aguantar fins que el temporal amaini, esperen que l'estiu esborri de la memòria l'operació Lezo, el via crucis del seu president per declarar per la corrupció del seu partit, però hi ha una altra Espanya que sap que oblidar és obligar-nos a repetir la història"

"Vostès diuen a Espanya, 'sí que és cert, som corruptes, i quin problema hi ha', actuen com si fossin impunes, menyspreen la justícia i la intel·ligència dels ciutadans d'aquest país"

"Per vostès la política és l'adjectiu, però el substantiu són els negocis"

"Han parasitat les institucions, per posar-les al servei del seu enriquiment i per poder salvar el seu vaixell a la deriva"

"Ens han intentat fer creure que no es podia contra vostès, que no quedava cap més remei que la resignació, però la gent ja no els té por"

"Aquesta moció els diu clarament ja prou, senyories, hi ha milions de ciutadans que els diuen que volem fer les coses d'una altra manera, que ja no tenen por, que no accepten la desesperança i la resignació que els volen imposar"

"Avui és dimarts i 13, el president feia bromes fa uns dies amb la data, però el 13 és un gran número, ens recorda que la corrupció té seus, Génova 13 (la direcció de la seu nacional del PP)"

"Vostès necessiten un país que no tingui memòria i mantingui els culpables en la impunitat, per això milers de demòcrates encara no tenen al nostre país el descans que mereixen"

"Cada vegada més gent en aquest país sap que sense memòria no hi ha futur, sense impunitat no hi ha futur. De tant perdre, han perdut fins i tot la por"

"Demanin perdó, senyories, i tornin el que han robat. Aquests diners són hospitals, escoles, medecines, són menys llistes d'espera, serveis... diners dels espanyols que vostès s'estan ficant a la butxaca. Senyories, el PP ha convertit la corrupció en una forma de govern"

"La corrupció requereix una complexa estructura, la trama. La corrupció no és un fenomen de la naturalesa ni intrínseca de l'ésser humà, es pot evitar"

"A Espanya, ser ric surt molt barat, i si no que l'hi diguin als beneficiats per l'amnistía fiscal del senyor Montoro"

CATALUNYA

"Vostès diuen que Espanya es trenca, que els que volen decidir volen trencar Espanya. Per decidir no es trenca res, són vostès els que han trencat Espanya i l'han venut als fons voltor. Abans entregar la sobirania als fons voltor que als ciutadans d'aquest país. Això no és ser patriota, això és vendre la pàtria"

"Aquest és un país plurinacional, un país de països on les persones que l'habiten comparteixes múltiples nacionalitats"

"Si avui assistim a un xoc de trens, és perquè vostès han sigut, des de les institucions, els dinamiters dels ponts. Ja el 2006, un 74% dels ciutadans de Catalunya van votar sí al referèndum, vostès no van acceptar el resultats de les urnes i van dir 'la democràcia soc jo'. Vostè va encendre la metxa dels incendis de què culpa els catalans portant al TC l'Estatut de Catalunya, rebentant el marc de convivència i territorial d'aquest país"

"Amb vostès al capdavant de l'Executiu, Catalunya mai podrà decidir democràticament el seu futur. No tenen un projecte territorial a l'altura d'aquest país i aquest és un motiu per fer-los fora"

"La clau no era que des de l'àmbit privat es gestionava millor, sinó que es robava millor"

"Les seves polítiques en matèria de pensions han posat en risc la dignitat de les nostres persones grans; el seu model és el de treballar després de jubilat perquè no arriba la pensió"

"Gràcies a la seva amnistia fiscal, les dues màximes autoritats en matèria fiscal, una del partit, Luis Bárcenas, i la que gestionava les arques d'Espanya, Rodrigo Rato, van poder convertir diner negre en diner legal. ¡Quina vergonya!"

"Han regularitzat les finances il·legals de corruptes defraudadors amb una mesura anticonstitucional"

Notícies relacionades

"El ministre 'offshore' (José Manuel Soria) va dimitir per la seva relació amb els papers de Panamà, per errors en les seves explicacions, i rebent per part de vostès una defensa tancada. ¿Ningú s'ha de fer responsable del nomenament de senyor Soria com a ministre, senyor Rajoy?"

"Vostès van posar com a exemple, com a model a seguir, a dirigir l'economia d'aquest país un delinqüent econòmic de primer ordre".