39è CONGRÉS FEDERAL | NOVA PRESIDENTA

Cristina Narbona: "Intentaré influir en la reconciliació" dins del PSOE

Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, molt crític amb Susana Díaz, serà un alt càrrec orgànic

1
Es llegeix en minuts

L'exministra Cristina Narbona, que serà l'aposta de Pedro Sánchez per ser la presidenta del PSOE, ha dit que espera comptar "amb la confiança" dels assistents al Congrés Federal que el partit celebrarà el cap de setmana que ve i en què es definirà la nova direcció socialista. Segons ha recalcat, ella intentarà que el seu treball al capdavant de la Presidència "influeixi en la reconciliació" entre socialistes.

"Intentaré que la meva feina contribueixi a la necessària reconciliació entre nosaltres mateixos després d'un període molt difícil de conflictes", ha subratllat en declaracions a 'Cadena Ser'.

Narbona, que ha decidit dedicar-se exclusivament al partit i que deixarà el càrrec que ostenta a l'Executiva del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), ha advocat perquè la nova direcció representi el projecte de Pedro Sánchez que és el que té el "suport majoritari" dels militants.

En aquest sentit, ha destacat que "la immensa majoria" dels militants que eren partidaris d'altres opcions -que van competir amb la candidatura de Pedro Sánchez- en aquest moment està "en actitud constructiva" i "mirant al futur". "Jo m'arremango i a treballar", ha afegit.

Segons ella, és necessari que el PSOE mobilitzi els ciutadans progressistes i recuperi els votants perduts des del 2011. "Ara és temps de guanyar-se la confiança de més ciutadans", ha afirmat Narbona, que ha apuntat que el president del Govern, Mariano Rajoy, és "censurable clarament" però sosté que "s'ha de tenir una aritmètica diferent". 

CRÍTICS AMB SUSANA DÍAZ

Notícies relacionades

D'altra banda, Pedro Sánchez segueix perfilant els seus càrrecs de confiança dins de l'executiva que sortirà del 39è Congrés Federal. A més de José Luis Ábalos (portaveu provisional al Congrés i que sona responsable d'Organització), l'andalús Alfonso Rodríguez Gómez de Celis es postula com a futurible nou secretari de Relacions Institucionals i Administracions Públiques.

D'aquesta manera Sánchez dona a un enemic de Susana Díaz un lloc orgànic de la màxima importància. De la mateixa manera, segons 'El Confidencial', també sonen les exministres Carmen Calvo i Beatriz Corredor.