Cristina Narbona presidirà el PSOE

L'exministra, que va recolzar Sánchez a les primàries, accepta l'oferiment del secretari general

Substituirà Micalela Navarro i abandonarà el seu càrrec al Consell de Seguretat Nuclear

zentauroepp38343471 madrid  08 05 2017   politica  pedro s nchez  psoe  junto a 170610113126

zentauroepp38343471 madrid 08 05 2017 politica pedro s nchez psoe junto a 170610113126 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez avança en el seu procés per redefinir la direcció del PSOE. Aquest dissabte el seu equip ha anunciat que Cristina Narbona serà la nova presidenta del partit. L'exministra de Medi Ambient en l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero i actual consellera del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha confirmat que deixarà aquest organisme per acceptar l'oferta del secretari general i dedicar-se del tot a les tasques orgàniques. 

Narbona, que va recolzar la candidatura de Sánchez en les primàries del maig, substituirà Micaela Navarro, que fins ara ha ocupat el càrrec de presidenta del PSOE. El secretari general i ella mateixa han confirmat el nou càrrec a les xarxes socials. 

A més de complir les funcions de la presidència que recullen els estatuts del partit, Narbona tindrà un paper rellevant en el desenvolupament del compromís assumit per Sánchez per propiciar la transició ecològica de l'economia. El PSOE destaca que el seu perfil i la seva dilatada experiència en l'àmbit de l'ecologia i la defensa dels drets de les dones l'han convertit en una figura de prestigi  i en un referent de la socialdemocràcia. "En aquesta nova etapa al capdavant de la presidència del partit, Cristina Narbona seguirà treballant, i amb el mateix compromís que sempre ha mostrat, en la construcció d'aquest projecte social, de justícia i equitat que és la raó de ser del Partit Socialista", explica el PSOE en un comunicat.

Notícies relacionades

El 2013, Pedro Sánchez va entrar al Congrés com a diputat quan Narbona va deixar la cambra, després de la seva designació com a membre del Consell de Seguretat Nuclear. Fa uns dies, l'exministra va considerar "positiva" la possibilitat que Patxi López, que va competir amb Sánchez per la secretaria general del PSOE, formi part de la pròxima comissió executiva federal del partit.

REFERENT SOCIALISTA

Doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Roma i professora universitària d'Economia Internacional, la seva dilatada trajectòria professional i política l'han convertit en un referent no només del socialisme i del feminisme, sinó també de l'ecologisme, on és reconeguda en l'àmbit nacional i internacional.