Junts pel Sí i el PDECat exigeixen a Gordó que entregui la seva acta de diputat

El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, li retreu que no anteposi el procés sobiranista

jregue35801356 barcelona 05 10 2016  politica debatr de politica general en170606101139

jregue35801356 barcelona 05 10 2016 politica debatr de politica general en170606101139 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

El president de Junts pel Sí i membre del PDECatJordi Turull, ha avisat aquest dimarts el diputat Germà Gordó que "s'equivoca molt" amb la seva decisió de sortir del partit i del grup sense renunciar a l'escó del Parlamentdesprés de saber-se que serà investigat judicialment pel cas del 3 %, i li ha retret que vagi "a la seva" i no doni prioritat al procés sobiranista.

Les paraules de Turull han sigut reafirmades per la direcció executiva nacional del PDECat, que, minuts més tard, ha emès un comunicat en què assegura que "defensa i defensarà la seva presumpció d'innocència" però remarca que "el moment polític excepcional requereix generositat personal i col·lectiva", i per això demanen a Gordó que deixi el seu escó del Parlament.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el grup parlamentari de Junts pel Sí en una vehement nota de premsa en què recorda a l'exconseller que aquesta acta de diputat "no és de cap partit polític, no és de cap persona concreta, sinó de tots i cadascun dels 100.000 candidats inscrits a Junts pel Sí i de les 1.628.714 persones que van votar aquesta candidatura". Així, el grup parlamentari també exigeix a Gordó que torni l'acta de diputat "a totes aquestes persones", perquè la candidatura "va aconseguir 62 diputats" i "no hi ha justificació possible per reduir el nombre de representants d'aquest grup". "Aquest serà el millor servei que pot fer al país", diu l'escrit.

De moment, Gordó es mantindrà fora del grup parlamentari de Junts pel Sí, com a diputat no adscrit

TURULL DUBTA QUE ARTUR MAS L'AVALI

En una entrevista a TV-3, Turull ha valorat la decisió de l'exconseller de Justicía i ha assegurat que "no la comparteix en absolut" i que "creu que s'equivoca molt". A més, ha posat en dubte que el president del partit, Artur Mas, avali la decisió de Gordó.

Notícies relacionades

En al·lusió al procés sobiranista, en l'inici d'una setmana clau en què s'anunciarà la data i la pregunta del referèndum, Turull ha subratllat que Gordó "no ha sabut interpretar el moment ni el context". "Tots hem de posar el que pot sumar al davant del que pugui restar", ha subratllat, i ha afegit: "Si vas sol a la teva acabes debilitant i poses en risc el capital polític i tota la feina".

El cap de files de Junts pel Sí ha recalcat que, si bé respecta la presumpció d'innocència, al seu grup "ningú és moralment propietari del seu escó", però ha recordat que, amb la legislació vigent, no se li pot retirar l'acta sense el seu consentiment, de manera que es podrà quedar com a parlamentari no adscrit.