Carlos Iturgaiz, eurodiputat del PP: "Tots els que xiulen l'himne són uns fills de puta"

El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, diu "radicals" i "maleducats" als que van xiular a la final de la Copa de Rei

jregue26073220 gra637  bilbao  25 05 2014   la secretaria general del pp en170529100711

jregue26073220 gra637 bilbao 25 05 2014 la secretaria general del pp en170529100711 / LUIS TEJIDO

2
Es llegeix en minuts

La xiulada a l'himne espanyol abans de començar la final de Copa entre el Barça i l'Alabès, amb el rei Felip a la llotja, ha aixecat una picabaralla a Twitter. L'eurodiputat i expresident del PP del País Basc Carlos Iturgaiz ha assegurat a la xarxa social que els que van xiular "són uns fills de puta".

El líder del PPC Xavier Garcia Albiol també va censurar la xiulada, encara que no va ser tan contundent. Es va limitar a deixar constància de la seva "vergonya i indignació" i va dir "radicals" i "maleducats" als que van xiular.

En la mateixa línia va reaccionar el líder de CiutadansAlbert Rivera, que ho va veure com "una falta d'educació i de respecte per als símbols conjunts", en un acte a Barcelona.

RUFIÁN AL·LUDEIX A L'ENTERRAMENT D'UTRERA MOLINA

Notícies relacionades

Davant d'això, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, molt actiu a les xarxes socials, va al·ludir a la simbologia ultradretana que apareix en actes assenyalats i que, segons la seva denúncia, sempre queda impune. En aquest cas, es referia a l'enterrament de José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents governs de Francisco Franco, en què un grup de persones van entonar el 'Cara al sol' per acomiadar-lo.

UNA ESTELADA COM A ESTORA

A tot això s'hi ha sumat la polèmica de les estelades, que van ser en bona part requisades, però tot i així, es van exhibir de manera desafiadora quan va sonar l'himne de l'Estat espanyol. El golfista Gonzalo Fernández Castaño, àlies 'Gonzo', va rebutjar el gest en un tuit en què assegurava que "utilitza la bandera d'estora diàriament", i acompanyava les seves declaracions amb una imatge d'una estelada a l'entrada de la porta de casa seva amb un cartell en què es pot llegir: "Please wipe your feet" ("Sisplau, neteja't els peus").