LES PORTADES DE LA PREMSA

"La federació de futbol no veu problemes a anar amb estelades al Calderón", titula 'La Razón'

Només 'El Mundo' imposa a Madrid pena de portada a l'evasor Ronaldo, i tot i així es pregunrta si el portuguès serà jutjat com Messi tot i haver defraudat el triple

portada-mundo-26-05-2017

portada-mundo-26-05-2017

4
Es llegeix en minuts
Xavier Campreciós
Xavier Campreciós

Periodista

ver +

Amb la foto de Donald Trump i Mariano Rajoy donant-se la mà per primera vegada a la la seu de l'OTAN com a fil conductor, el gruix de les portades dels diaris de Madrid i Barcelona parlen bàsicament de l'aposta constitucional del PSOE de Pedro Sánchez per l'Espanya plurinacional i del desacord entre el primer responsable polític del regne i el de Catalunya, Carles Puigdemont.

La resta obren amb l'empresonament de l'expresident del Barça Sandro Rosell per blanqueig i organització criminal (EL PERIÓDICO), amb la milionària evasió fiscal de l'ídol madridista Cristiano Ronaldo ('El Mundo') i... amb la notícia que la Reial Federació Espanyola de Futbol no veu 'problema' a anar amb estelades al Calderón.

Qui treu a primera que a les reunions prèvies a la final de la Copa de dissabte entre l'Alabès i el Barça a l'estadi de l'Atlètic ja no es parli de l'ensenya independentista catalana és 'La Razón'. El diari recorda que l'any passat va ser prohibida per l'autoritat governativa competent del PP -Concepción Dancausa, avui també imputada per corrupció- a instàncies de la policia i la fiscalia fins que un jutge la va autoritzar. També es dona per fet que els xiulets a Felip VI i els símbols sobiranistes marcaran el partit de demà.

Aquest assumpte, en tot cas, li permet al diari que dirigeix Francisco Marhuenda no imposar la pena de portada a l'evasor Ronaldo. Tampoc el veureu a les primeres d''El País' i 'Abc', que avui prima en la seva falsa portada que "la fundació de Leo Messi va gastar 550.000 euros a condicionar la seva seu" als problemes de Ronaldo.

ELS ASSESSORS SE'N SURTEN COM SI RES  

'El Mundo' sí que no desaprofita l'ocasió de denunciar que el 'merengue' va defraudar a consciència almenys 15 milions d'euros i que Hisenda, al demanar a la fiscalia que l'acusi per aquests delictes, els dona la raó. "Vam fer la nostra feina: les revelacions de Football Leaks eren veraces”, es titula un editorial que recorda que el Ministeri Públic haurà de decidir si acusa els assessors de Ronaldo, i més després de la sentència del Tribunal Suprem que al condemnar Messi considera “inaudit” que se'n surtin com si res els cooperadors necessaris que el van ajudar a defraudar.

I res faria més feliç el diari, ja que el director i tres redactors estan acusats per la filtració de Football Leaks, "després d'haver sigut denunciats per utilitzar documents robats d'un despatx d'assessors. És -acaba- una acusació falsa i els fets estan demostrant que vam fer bé la nostra feina al publicar aquesta investigació".

¿SERÀ JUTJAT COM MESSI?

El diari també es pregunta, en qualsevol cas, si el portuguès, que va defraudar més del triple que l'argentí, s'asseurà al banc dels acusats com Messi. Una pregunta més que pertinent en aquest regne d'Espanya on el PP segueix elegint jutges, com va acreditar ahir el nomenament de Concha Espejel, l'amiga de María Dolores de Cospedal, per presidir la sala penal del Tribunal Suprem. 

                   

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Sánchez asume la España plurinacional en su proyecto"; "Trump advierte a los países de la OTAN de que deben pagar más. Washington y Bruselas airean sus diferencias"; "El Supremo da vía libre a la segregación por sexo en la escuela concertada"; "Las empresas catalanas piden a Puigdemont que se explique en el Congreso"

EL MUNDO

"Ronaldo usó estructuras opacas para defraudar, según Hacienda"; "Trump humilla a sus socios de la OTAN"; "Los Mossos investigan a la Policía sin autorización judicial"; "Los vocales del PP colocan a una juez afín en el puesto clave de la Audiencia"; "El TS avala que los concertados separen por sexo"

ABC

"Trump exige a los aliados que paguen lo que deben a la OTAN"

LA RAZÓN

"La Federación no ve 'problema' en ir con esteladas al Calderón"; "La primera vez de Rajoy y Trump"; "El EI envía a Siria a jóvenes radicalizados para fijar los objetivos"; "Sánchez ve a España plurinacional pero apoyará a Rajoy frente al referéndum"; "La Asociación de víctimas del Yak-42 se disolverá este año"; "Prisión sin fianza para Rosell por 'hacer del delito su modo de vida'"

ARA

"Rajoy a Puigdemont: 'No ho permetré'. Puigdemont a Rajoy: 'Presenti una alternativa'"; "Movistar, Orange i MásMóvil cobraran pel 'roaming' fins al 15 de juny"; "Presó sense fiança per a Sandro Rosell"; "L'augment dels lloguers taca els dos anys de Colau"

EL PUNT AVUI

"NO. Rajoy despatxa la petició de diàleg pel referèndum al·legant que 'amenaça la convivència'. El president espanyol insta Puigdemont a debatre els 'problemes dels catalans' al Congrés. De Cospedal diu que l’Estat prohibirà les urnes i que perseguirà qui les posi o cedeixi locals"; "Puigdemont: 'No resol la situació'": "L'espionatge britànic deixa de col·laborar amb el dels EUA"; "L'Audiencia Nacional dicta presó per a Rosell"

LA VANGUARDIA

"Rajoy qüestiona la voluntat de diàleg de Puigdemont. Sánchez situa el PSOE en la defensa de l'Espanya plurinacional"; "Trump llegeix la cartilla als seus aliats"; "La jutge envia a la presó Sandro Rosell per blanqueig"; "El Prat farà front a les cues amb 144 policies més i 50 nous verificadors de passaports"; "Hisenda xifra en 15 milions el frau de Ronaldo"

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"Rosell, a la presó. Hisenda estreny el setge sobre Cristiano"; "Trump renya Europa"; "Rajoy a Puigdemont: 'No permetré el referèndum'"; "Dues 'apps' de bicis usen pàrquings públics per al seu negoci"; "La refacturació de la llum pujarà uns dos euros el rebut"; "Diverses menors tutelades per la Generalitat, embarassades".