Iceta: "La llei de transitorietat és un nyap fora de la galàxia"

El líder del PSC denuncia les "barbaritats tecnicojurídiques" del projecte

abertran38010808 barcelona 10 04 2017  pol tica   el psc obre un llibre de co170410123834

abertran38010808 barcelona 10 04 2017 pol tica el psc obre un llibre de co170410123834 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha carregat amb força contra l'esborrany de llei de transitorietat jurídica, publicat aquest dilluns al diari 'El País'. "És un nyap jurídic impropi d'una societat desenvolupada. El paper ho aguanta tot, però la raó no. Si diuen que és antic, des d'antic es busca la ruptura. No és que estigui desfasat, està fora de la realitat del planeta i de la galàxia". El líder del PSC s'ha mostrat crític amb l'opacitat d'aquest projecte, que, segons la seva opinió, representa una mostra de la "insolvència i falta de voluntat d'acord".

Notícies relacionades

"Estan fabricant aquesta llei a les fosques per blanquejar-la després al Parlament", ha denunciat. Després de criticar les "barbaritats tecnicojurídiques" d'aquest esborrany de "transitorietat transitòria transitiva", ha sentenciat que "qui menysprea el Parlament, menysprea Catalunya". Mentre que la Fiscalia ja investiga aquesta llei, Iceta està convençut que la Cambra catalana no pot admetre a tràmit "coses il·legals que no passarien l'examen de primer de dret".

En aquest sentit, ha contraposat aquest document amb el de la declaració de Granada, brúixola de la tercera via i "que no està desfasat com el projecte de transitorietat". En aquest sentit, considera que l'aposta de Pedro Sánchez per Granada pot evitar el xoc de trens. Després de tornar a assenyalar la satisfacció per la victòria incontestable del secretari general del PSOE, ha recordat, per als que deien que el PSC podia decantar la balança, que "sense Catalunya hauria guanyat igual".